2024. október 7., hétfő

Lézerfény és örömteli kiesés

LABDARÚGÁS – UEFA-KUPA
Benalouane (Saint-Etienne) ezzel a fejes góllal szépített a brémai Werder ellen


Furcsa, ha egy edző azt nyilatkozza egy UEFA-kupa-nyolcaddöntő előtt, hogy azt szeretné, ha csapata kiesne. A francia Alain Perrin, a Saint-Etienne edzője ugyanis pont ezt mondta a Werder elleni visszavágó előtt, mivel szerinte csapatának a francia bajnokságra és a bennmaradásra kell figyelnie.

Perrin vágya teljesült, a továbbjutás fél óra alatt eldőlt, ugyanis a brémaiak az egygólos előnyüket még kettővel megtoldották, így különösebb gond nélkül jutottak a nyolc közé. A francia együttes szurkolói azonban nem bánkódtak nagyon, mivel csapatuk a második félidőben mutatott teljesítménye alapján végül döntetlenre mentette a találkozót, s ha ezt a színvonalat a Ligue 1-ben is tudja tartani, akkor nem kell félnie a kieséstől.

Az Ajax a szerb válogatott Sulajemani góljával a rendes játékidő letelte után 2:1-re vezetett a Marseille ellen, s mivel a franciaországi odavágón is ez volt az eredmény – igaz, akkor a Marseille nyert –, így következhetett a hosszabbítás. A továbbjutás a 110. percben dőlt el, amikor Mears kiegyenlítette az állást, hiszen ekkor a hollandoknak már két gólt kellett volna lőniük a nyolc közé jutáshoz. A találkozón egy ideig állt a játék, ugyanis az egyik holland néző többször is lézerfénnyel világított honfitársa, a Marseille-t erősítő Zenden szemébe.

UEFA-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó (zárójelben az első mérkőzés eredménye és a gólszerzők): Saint-Etienne (francia)–Werder Bremen (német) 2:2 (0:1, Benalouane 64., Grax 90+2., illetve Prödl 6., C. Pizarro 28.) – továbbjutott a Werder Bremen 3:2-es összesítéssel, Ajax Amsterdam (holland)–Marseille (francia) 2:2 (1:2, Enoh 33., Sulejmani 74., illetve Niang 35., Mears 110.) – továbbjutott a Marseille 4:3-as összesítéssel.