2024. október 7., hétfő

Perić nem lesz a közgyűlés elnöke

KÉZILABDA

A 2008-as év végén a legtöbb szerbiai tájékoztatási eszköz közölte a hírt, hogy Dejan Perić, a Veszprém kapusa lesz a belgrádi C. zvezda Kézilabdaklub közgyűlésének elnöke.

Nagy megtisztelésnek tartottam, hogy a klub vezetői a tavalyi év végén rám gondoltak, hiszen tudjuk, hogy egy nagy múlttal rendelkező klubról van szó, amely sok éven át nagyon fontos szerepet töltött be a jugoszláv kézilabdázásban. A közgyűlés elnökének lenni nem kis feladat, s aki elvállalja, az felelősségteljesen kell hogy végezze a dolgát. Nap mint nap figyelni kell az eseményeket, a történéseket, s nem mellékesen az elnöknek jelen kell lennie a fontos döntéseknél. Én a Veszprém játékosa vagyok, s elsősorban ennek a feladatomnak kell eleget tennem.

Azt semmiképpen se szerettem volna, hogy csak papíron legyek a közgyűlés elnöke, annak semmi értelmét nem látom, mert úgy biztosan nem tudtam volna segíteni annak a klubnak, amelyiknek szurkolok és amelyik számomra az egyik legkedvesebb – mondta a 39 éves hálóőr a Magyar Szónak, s hozzátette, egyelőre még kicsit hadilábon áll a magyar nyelvvel, de reméli, hogy nemsokára sikerül elsajátítania. A kapus Óbecsén született, s a pancsovai Dinamóban kezdte pályafutását, majd a C. zvezdába igazolt. Karrierje során az Atlético Madridot, a Teucro Pontevedrát, a szlovén Celjét és a Barcelonát erősítette. 2006-ban igazolt a Veszprém együttesébe, mellyel megnyerték a kupagyőztesek Európa-kupáját. A Celjével és a Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes.