2024. október 8., kedd

Irány Portugália!

ASZTALITENISZ

A 23 éves Erdélyi Annamária az elmúlt idényben a német Altdorf együttesében szerepelt, amely végül a 3. helyet szerezte meg a II. ligában, így nem jutott be a Bundesligába. A Magyar Szó olvasói abban a kivételezett helyzetben vannak, hogy ők tudhatják meg elsőként, a csókai játékos, aki a 136. helyen áll a legújabb világranglistán, a portugáliai Mirandela Asztaliteniszklubban folytatja pályafutását.

Fotó: Gergely József

– A német klubom, a TV 1881 Altdorf sajnos csak a harmadik helyen végzett a II. ligában, így jövőre is ebben az osztályban szerepel majd. Én a saját teljesítményemmel nagyon elégedett vagyok, hiszen 33 mérkőzést nyertem, s csak 5-öt veszítettem, amivel a liga legjobb játékosa lettem. Ennek ellenére nem maradhattam volna a klubnál, mivel a következő évben változások lesznek az egyesületben, jóval kisebb lesz a költségvetésük. Ami a nemzetközi versenyeket illeti, sikerülhettek volna jobban is, ám egy sérülés közbeszólt. Bedagadt a kezem, így nem tudtam edzeni, ki is hagytam egy kis időt, így nem is tudtam jól felkészülni az olimpiai selejtezőre és a világbajnokságra se.

Hogy került a képbe Portugália?

– Először úgy volt, hogy Spanyolországban folytatom a pályafutásomat, de aztán jelentkezett egy portugál menedzser, így esett a választásom Mirandelára, amely különben egy közepes nagyságú város, 25000 lakossal.

Milyen célokkal vágtok neki a következő idénynek?

– A csapatban rajtam kívül még a német-kínai Jie Schöpp és egy kínai szerepel, valamint van egy portugál-kínai játékos is, az utóbbi a tartalék. Indulunk a Bajnokok Ligájában, ahol szeretnénk minél jobb eredményt elérni, Portugáliában pedig a bajnoki cím megvédése a cél. Ami az én ambícióimat illeti, jó lenne a világranglistán haladni felfelé, megközelíteni a 100. helyet, ami azonban egyáltalán nem könnyű.

Úgy döntöttél, hogy a következő egy évben Portugáliában élsz majd.

– Az elmúlt egy évben Pesten éltem, Németországban játszottam, és Szerbiába is jöttem, vagyis mindenhol voltam, de valójában sehol sem. Ez az edzések rovására ment, és most elhatároztam, hogy ahová megyek, ott is fogok edzeni. Mirandelában kínai a tréner, az edzőpartnerek is kínaiak, van férficsapat is. Nemrég készült el az új termük, amelyben 17 asztal fér el.

Nővéred, Szilvia Spanyolországban él. Mennyire leszel messze tőle?

– Mintegy 800 kilométerre leszünk egymástól, ami, ha úgy nézzük, nem is olyan sok, repülővel mindössze egy óra. Ha a spanyol klub ajánlatát fogadtam volna el, akkor 600 kilométer választott volna el bennünket.