2024. október 7., hétfő

Az Óbecsei Trófea Barcelonába kerül

VÍZILABDA

Pénteken kezdődött és vasárnap ért végett az az Óbecsei Trófea elnevezésű, 1995-ben született és annál fiatalabb fiúknak megszervezett nemzetközi vízilabdatorna, amelyen a házigazdák mellett részt vesz a spanyol Barcelonetta és Mediterani, az eszéki Kruna, a romániai Nagyvárad és a magyarországi Pécs csapata.

Lazar Dobožanov a serleggel. Fotó: Vlastimir Jankov

Milan Brkljač, a Bečejac Vízilabdaklub elnökének elmondása szerint a torna célja az volt, hogy felkeltsék a 2000-ben született és annál fiatalabb gyerekek érdeklődését a sport iránt.

– A spanyol csapatok, az eszékiek és a nagyváradiak régi ismerőseink, a pécsiek pedig a szegediek helyett ugrottak be. Számítottunk a zágrábi Mladost és a szkopljei Rabotnicski részvételére is, de ők anyagi okok miatt kénytelenek voltak lemondani részvételüket – mondta Brkljač.

Az Óbecsei Trófeát a Barcelonetta csapata nyerte el, amely 7:6 arányú győzelmet aratott a második helyre szorult óbecsei csapat felett. A harmadik helyen az eszéki Kruna csapata végzett.

A díjkosztó után a Bečejac edzője, Darko Peslać elmondta: még mindig a meccs hatása alatt van, de a legfontosabbnak azt tartotta, hogy a torna a terveknek megfelelően és incidensek nélkül ért véget.

– A torna azért jelentős, mert a versenyzőinknek jó lehetőséget biztosít tapasztalatszerzésre és más játékstílus megismerésére is – tette hozzá az edző.

A torna legjobb kapusának – és az edzők értékelése alapján a legjobb játékosnak is – az óbecsei Dobožanov Lazart választották meg.

A hétvégi nemzetközi torna megszervezését az óbecsei önkormányzat, a Szerbiai Vízilabda-szövetség és a tartományi sporttitkárság támogatta.