2024. október 7., hétfő

Ismét dráma, ismét döntetlen

ASZTALITENISZ

A két belgrádi együttes, a Partizan és a STAK a Szuperliga elődöntőjének második mérkőzésén sem bírt egymással, így másodszor is 5:5-ös döntetlen lett az eredmény. Ha a szombaton, április 4-én sorra kerülő harmadik találkozó is döntetlennel ér véget, akkor a játszmaarány dönt arról, hogy ki jut a fináléba.

– Mindkét mérkőzés négy órán át tartott, s mindkétszer hátrányból sikerült egyenlítenünk. Az első találkozón 5:2-re vezetett a STAK, a másodikon pedig 5:3-ra. Az első meccsen 5:4-nél az ellenfél a párosra Goran Kocićot nevezte, aminek nálunk jobban senki nem örült, hiszen így simán nyertük az utolsó találkozót.

Pető Zoltán, a belgrádi Partizan játékosa. Fotó: Ótos András

A vasárnapi meccsen ismét hátrányba kerültünk, s a párosban, 5:4-es STAK-vezetésnél Savić és én 2:1-es vesztésre álltunk, a negyedik szettben azonban 8:3-ra vezettünk, amikor egy vitás pontot nekünk adtak a bírók. Hogy ne legyen belőle veszekedés, én a következő labdamenetben akarattal a hálóba ütöttem a játékszert, így lett 9:4. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, Crepulja és Lupulescu adtak egy csuszát, aztán Savić elrontotta az adogatását, s a szekerünk megindult lefelé a lejtőn. 11:10-re már ők vezettek, meccslabdájuk volt, ha megnyerik, bejutnak a döntőbe, mi pedig kiesünk. Szerencsére sikerült fordítanunk, és végül 3:2-re győztünk – mondta Pető Zoltán, a Partizan játékosa.

Szombaton lesz a mindent eldöntő harmadik mérkőzés. Mire számíthatunk?

– Mivel mindkét csapat játékosai a hét valamennyi napján együtt edzenek, s ha Belgrádban vagyok, akkor én is velük tréningezek, így mindenki nagyon jól ismeri a másikat. Szombaton a pillanatnyi forma és a lelkiállapot dönthet. Érdekes, hogy a hat játékos közül Lorencio Lupulescu számít a leggyengébbnek, és a második mérkőzésen ő mindhárom egyéni meccsét megnyerte. Vagyis, ha valakinek jól kijön a lépés, akkor mindenkit legyőzhet. Abban bízok, hogy ezúttal mi fogunk 5:2-re vagy 5:3-ra vezetni, s majd nekik kell futniuk az eredmény után. Ha sikerül nekik egyenlíteniük, kalapot emelek előttük, jussanak be ők a döntőbe. De nagyon remélem, hogy mi leszünk az újvidéki Vojvodina ellenfelei a fináléban.

Férfi Szuperliga, elődöntő, második mérkőzés: STAK–Partizan 5:5

Részeredmények: Subotić–Pető 0:3, Lupulescu–Savić 3:0, Crepulja–Ignjatov 1:3, Lupulescu–Pető 3:0, Subotić–Ignjatov 3:0, Crepulja–Savić 3:2, Lupulescu–Ignjatov 3:0, Crepulja–Pető 1:3, Subotić–Savić 1:3, Lupulescu/Crepulja–Pető/Savić 2:3.

Begecsi győzelem

A II. férfiliga északi csoportjában a begecsi Čarda kod Braše 4:1-re nyert Szabadkán a Spartacus II. ellen. A találkozó sokkal szorosabb is lehetett és másként is alakulhatott volna, hiszen Toldi az első mérkőzésen 3:2-re kapott ki Nagytól.

II. liga, északi csoport, 16. forduló: Spartacus II.–Čarda kod Braše 1:4

Részeredmények: Toldi–Nagy 2:3, Horti–Kepdžija 0:3, Brstina–Vlašić 3:0, Toldi/Stančević–Nagy/Kepdžija 1:3, Toldi–Kepdžija 1:3.

A sorrend: 1. Zenta 32, 2. Mlinprodukt (Ada) 28, 3. Čarda kod Braše 24, 4. Gorica (Topolya) 22, 5. Spartacus II. 16 pont stb.