2024. október 7., hétfő

Bácsföldvári lányok az ország legjobb újoncai

ASZTALITENISZ

Knézi Péter polgármester kedden az irodájában fogadta azokat a bácsföldvári fiatal asztaliteniszező lányokat, akik által alkotott csapat Szerbiában a saját korosztályában veretlen: ők Benkő Edina, Surján Szabina, Gyurcsik Barbara és Tominjak Radmila.

Polyák Sándor, a bácsföldvári Vojvodina Asztaliteniszklub edzője elmondta: március harmadikán Vrnjačka Banján az újoncok kategóriában, 13 éves korosztályig vereség nélkül lettek a lányok csapatban országos bajnokok.

Évek óta készültünk erre, és nagyon sokat dolgoztunk ezért az eredményért. Profi edző nélkül, napi többórás edzésen vesznek részt ezek a gyerekek, és csak a szülők és a klub támogatja őket – állandó, nagy szponzor nem áll mögöttünk, nekünk még a klub fenntartása is gondot jelent – mondta el Polyák Sándor. Az edző szerint az idei év a klub elmúlt húsz évének a legsikeresebb versenyidénye: október végén Benkő Ákos kétszeres országos bajnok lett tíz éves korig, Surján Szabina a nyolcadikos korosztályig egyéni országos második, Szabina és Edina pedig párosban szintén országos második lett. Hozzátette: egy rendszeres klubtámogatás kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá tehetné a sportegyesület működését.

Knézi Péter polgármester az ország egyik legjobb csapatának jelképes kis ajándékcsomaggal kedveskedett.