2024. október 7., hétfő

Svédek és görögök Szerbiában

LABDARÚGÁS

A szerb válogatott szerda este Belgrádban a Partizan stadionjában 20.15-től barátságos mérkőzést játszik Svédországgal. A két együttes még sose nem játszott egymás ellen, igaz, ez az állítás csak akkor állja meg a helyét, ha nem számítjuk azokat a találkozókat, amikor a svédek a jugoszlávok ellen léptek pályára: Jugoszlávia ötször nyert, a svédek négy győzelmével szemben, négy mérkőzés pedig döntetlennel ért véget. A svédek a mai mérkőzésre legjobbjuk, Zlatan Ibrahimović nélkül érkeztek, de a szerb védelem nem nyugodhat meg, hiszen a válogatott tagja a már veteránnak számító, de hihetetlenül gólérzékeny Henrik Larsson . A Feyenoord, a Celtic, a Barcelona és Manchester United csapatában is megforduló 38 éves csatár, aki jelenleg a svéd Helsingborgot erősíti, az újságíróknak azt nyilatkozta, hogy Szerbiának kiváló válogatottja van, de a svéd játékosok sose nem az ellenféllel, hanem a saját formájukkal, játékukkal és teljesítményükkel foglalkoznak.

Az eredmény mindig fontos, mivel nagyon jó érzés győzni. Ennek ellenére nekünk most az a legfontosabb, hogy jól felkészüljünk az előttünk álló világbajnoki selejtezőkre. Hogy én meddig szeretnék még játszani? Fogalmam sincs... még egy éves szerződésem van a Helsingborggal, utána meglátom, hogy áll az egészségem, s tudom-e folytatni a pályafutásomat – mondta Larsson. A már említett Ibrahimovićon kívül Lars Lagerbäck, a svédek szövetségi kapitánya nem számíthat Edi Gustafssonra (Salzburg) és Kim Källströmre (Lyon), akik sérülés miatt nem utaztak Belgrádba.

Érdekes, hogy az utóbbi napokban nemcsak svédek érkeztek Szerbiába a mérkőzésre, hanem görögök is. Igaz, őket nem (csak) a találkozó érdekelte, ugyanis a Panathinaikosz igazgatója, Kosztasz Antoniu és Boris Cvijanović menedzser azért látogattak el hétfőn Kovilovóra, a szerb együttes edzőtáborába, hogy tárgyalásokat folytassanak Radomir Antićtyal, a szerb válogatott szövetségi kapitányával. Nemcsak ő szerepel a görögök kívánságlistáján, hanem a belga Standard csatára, Milan Jovanović és Marko Pantelić is, aki a hírek szerint az idény végén távozik a berlini Herthából.

38 évesen is a svédek egyik legjobbja: Henrik Larsson