2024. október 7., hétfő

Ivan Crnjin az év sportolója

TÖRÖKBECSE
A törökbecsei legjobbak (fotó: a szerző)

A Törökbecsei Sportszövetség és a Jedinstvo Sportközpont szervezésében szerdán ünnepélyesen átadták a község legjobb sportolóinak járó díjakat. Az év legeredményesebb sportolója 2011-ben Ivan Crnjin, a Jedinstvo Kézilabdaklub tagja lett, aki játékával jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a kézilabdások az I. szerbiai liga vajdasági csoportjának a második helyén állnak. A második helyet Goran Stanković, a Jedinstvo labdarúgója érdemelte ki – a másodéves joghallgatónak nagy jövőt jósolnak a szakemberek.

– A sport minden ember életében a szelep és a rekreáció szerepét kellene hogy betöltse. A sport számomra is nagyon fontos, de most a tanulás játssza a főszerepet az életemben. A díj további munkára, még jobb teljesítményre ösztönöz – jelentette ki a focista a díj átvétele után. A harmadik helyen Dudevljev Miro, a Jedinstvo Tekeklub tagja végzett, aki mögött több mint 15 éves sportpályafutás áll.

A legsikeresebb sportcsapat a bocsári Jedinstvo focicsapata lett, a legjobb fiatal sportoló pedig a beodrai Mladost karateklub versenyzője, Vukelja Dušan, akinek a nyakába eddig 35 érmet akasztottak különböző versenyeken.

Az elmúlt év legsikeresebb edzőjének Stevanov Srđan, a Jedinstvo Röplabdaklub edzője bizonyult. A mindössze kétéves múltra visszatekintő, 80 tagot számláló klubban ő foglalkozik minden korosztállyal. A díjazott azt reméli: a sportág egyre népszerűbb és sikeresebb lesz a városban.

Törökbecsén sokan szentelték a sportnak az egész életüket – a sport fejlődésért éppen ezért posztumusz elismerésben részesült Milosavljev Ivan Tuti.

A törökbecsei rádió hallgatói is szavazhattak, akik úgy döntöttek, hogy az év legnépszerűbb sportolója Sanja Radin, a törökbecsei Jedinstvo Harcművészeti Klub tagja.