2024. szeptember 6., péntek

Ljubomir Vranić sikere

Az oromi helyi közösség által támogatott falubajnokságot idén már tizedik alkalommal sikerült megrendezni a Zengő tájházban Olajos Győző és lelkes segítőtársai közreműködésével, mely a II. Bujić Csaba Emlékverseny is volt egyben. A jubileumi versenyre 48-an neveztek be, ami az eddigi rekord. A 7 fordulós rapid versenyen a gondolkodási idő 15-15 perc volt, melyen a győztes a zentai Ljubomir Vranić lett, ezzel megvédte tavalyi bajnoki címét. Második lett rosszabb mezőnyértékkel a 2016-os bajnok, a zentai Farkas Sándor, mindketten 6-6 pontot teljesítettek. Harmadik lett a háromszoros bajnok (2018, 2019 és 2020) adai Solymosi András.
Különdíjban részesültek: Olajos Győző (a legjobb helybeli), a magyarkanizsai Pilisi Lukács (legjobb szenior), a szabadkai Milenković Anastazia (a legjobb női), a magyarkanizsai Rankov Boris (a legjobb ifjúsági) és Domonkos József (legidősebb résztvevő). 

A győztesek (A szerző felvétele)

A győztesek (A szerző felvétele)

Szépen szerepelt a felsőhegyi csapat

A hétvégén rendezték meg a magyarországi Ászáron a X. Magyar Sakkvilágkupát, amelyen a Kárpát-medence kétezer főnél kisebb lélekszámú falvainak négytagú csapatai mérték össze a hatvannégy mezőn való jártasságukat. Idén összesen 14 csapat vett részt a tornán, Vajdaságot Felsőhegy csapata képviselte, amely a 6. helyen végzett. A versenyt a házigazda Ászár nyerte meg, második helyen Berekfürdő végzett, a bronzérmet pedig Farkaslaka kvartettje vehette át.

Verseny a Tisza-parton

A Sport Mindenkinek Egyesület szombaton a Tisza-parton rendezte meg hagyományos sportnapját, melynek keretein belül sakkversenyt is tartottak. Ezen idén tízen vettek részt, a körmérkőzés végén a rendezők külön-külön értékelték a felnőttek és az ifik teljesítményét. A felnőttek versenyét Bartha Áron nyerte meg Nagy Abonyi Arnoldot és Szabó Palóc Gézát megelőzve. Az ifiknél Luka Marčeta bizonyult a legjobbnak, a második helyen Surányi Bence végzett, Sándor Alex pedig harmadik lett.