2024. július 16., kedd
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS

Colbrelli túl az életveszélyen

A széles körű kórházi vizsgálatok alapján nincs életveszélyben Sonny Colbrelli, aki a Katalán Körverseny hétfői nyitószakaszának végén, a célba érkezés után összeesett. A 31 éves Európa-bajnok második lett a Sant Feliu de Guíxols környéki 171 kilométeres szakaszon, de másodpercekkel a hajrát követően összerogyott. A verseny orvosi stábja rögtön megkezdte az ellátását, szívmasszázst kapott, majd a barcelonai kórházba szállították.

Az olasz versenyző csapata, a Bahrain Victorius kedden közleményben jelentette be, hogy Colbrelli eszméleténél van, és kapcsolatba lépett a családjával, valamint a barátaival. „További vizsgálatokat végeznek el rajta, hogy kiderítsék, mi okozta a tegnapi rosszullétét. Annyi bizonyossá vált, hogy aggodalomra nincs ok, életveszély nem áll fenn” – írta akkor a csapat. A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy Colbrelli rosszullétét szívritmuszavar okozta. A bringás közérzete azóta javult.

A Katalán Körverseny hétfői első szakaszát az ausztrál Michael Matthews nyerte, Valter Attila tizedik lett. A második etapot a szintén ausztrál Kaden Groves húzta be. A mezőny egy bukás miatt két részre szakadt, ami után mintegy ötven versenyző maradt elöl. Valter és az összetett győzelemre is esélyesnek tartott Simon Yates ebben a sorban ragadt, amely 33 másodperces hátránnyal futott be.