2024. szeptember 5., csütörtök

A Šeki ötödik diadala

A Šeki Enterijer Real Impex csapatának győzelmével ért véget Szabadkán a jubileumi, 50. alkalommal megtartott újévi kispályás labdarúgótorna, melyet a Szabadkai Sportszövetség szervezett a városi önkormányzat sporttal megbízott részlegének támogatásával.
Az elődöntőben a Šeki csapata óriási csatában, a rendes játékidőben elért 1:1-es eredményt követően a büntetők biztosabb értékesítésével 3:1 arányban legyőzte az NTM Čikerija gárdáját, míg a másik elődöntőben a Pivnica Gros szintén büntetőkkel 3:1 arányú (a rendes játékidőben 0:0 volt az eredmény) győzelmet aratott a torna legkellemesebb meglepetése, a Huntmann nevű csapat felett. A harmadik helyért vívott mérkőzésen az NTM Čikerija csapata már az 1. percben megszerezte a vezetést, majd a lefújásig még öt alkalommal vette be a Huntmann együttesének kapuját, és 6:1-es győzelmével megszerezte a bronzérmet. A döntőben a Pivnica Gros szerzett vezetést, ám a Šeki Enterijer Real Impex Miodrag Guberinić, Čedomir Tomčić, valamint Aleksandar Zolnajić góljaival megfordította az állást, és ötödik alkalommal nyerte meg az újévi tornát.

Sreten Damnjanović, a sportszövetség elnöke és Dejan Vuković főtitkár a döntő félidejében köszönőlevelet adtak át azoknak a játékosoknak, csapatoknak és sportmunkásoknak, akik, illetve amelyek hozzájárultak a torna fejlődéséhez. Elismerésben a következők részesültek: Szabadka Város Labdarúgó-szövetsége, a Šeki Enterijer Real Impex csapata (17 alkalommal vett részt a tornán, ötször nyert, további három alkalommal döntős volt), Zdravko Maravić (15 tornán játszott), Veselin Guberinić (17 részvétel, 5 tornagyőzelem), Čedomir Žarković (20 részvétel, 5 tornagyőzelem), Sašo Đurasović (25 részvétel, 25 tornagyőzelem), Dušan Radošević (mind az 50 tornán jelen volt játékosként, csapatvezetőként és sportmunkásként).

Az 50. újévi kispályás torna legjobb kapusának Dušan Vukoslavovićot választották a tornagyőztes csapatból, a legeredményesebb játékosnak a 21 gólig jutó Aleksandar Zolnajić (szintén Šeki Enterijer Real Impex) bizonyult, míg a torna legjobb játékosa címet Zdravko Maravić (Pivnica Gros) érdemelte ki. A tornagyőztes csapat az érmek és a serleg mellett 500. 000 dináros jutalomban részesült.

 

Nyitókép: A Šeki Enterijer Real Impex győztes csapata (Fotó: Dejan Vuković felvétele)