2024. szeptember 5., csütörtök
VÍZILABDA – EURÓPA-BAJNOKSÁG

Idén sincs szerb bravúr

A szerb női válogatott már 7:4-re is vezetett a horvátok ellen az eidhoveni kontinenstorna nyolcaddöntőjében, a rivális azonban egy remek sorozattal az utolsó negyedben fordított. Dragana Ivković tanítványai egyszer még egyenlíteni tudtak, a hajrában viszont teljesen alárendelt szerepet játszottak és végül három góllal kikaptak. A szerbek eddig a kilencediknél jobb helyezést még nem értek el az Eb-k történetében (kivétel a 2006-os belgrádi torna, akkor azonban csupán 8 csapat alkotta mezőnyt, ott utolsók lettek), s már biztos, hogy ez idén sem változik.

A magyar lányok ma este (20.30) a csehekkel meccselnek, a csapatokat ismerve győzelmükhöz nem sok kétség férhet, azt azonban a nap folyamán még nem lehetett tudni, hogy tegnap este a horvátok elleni csoportmeccsen szemsérülést szenvedő Kurucz-Gurisatti Gréta a folytatásban a csapat rendelkezésére állhat-e. Hiánya komoly hátrányt jelentene az eddig is gyengélkedő együttesnek...

A magyar férfiválogatott 19 órakor az olaszok ellen ugrik medencébe.

Eredmények, nyolcaddöntő: Horvátország–Szerbia 11:8. Rájátszás a 13-16. helyért: Szlovákia–Törökország 10:13, Bulgária–Románia 6:18.

 

Nyitókép: Jelena Butić (hátul) vasárnap Rybanska Natasával még nem bírt, ma a szerbek ellen viszont bizonyította, miért is választották 16 évesen hazája legjobb játékosának az elmúlt évben (MTI)