2024. július 16., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Csoportelső a Fradi

Az már korábban biztossá vált, hogy a Ferencváros ott lesz a férfi Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében, az azonban csak a kedd esti, Marseille felett aratott győzelmet követően derült ki, hogy a budapesti alakulat csoportelsőként vehet részt a júniusi viadalon. A kvartett délutáni mérkőzésén az Olimpiakosz legyőzte a Bresciát, így Nyéki Balázsék azzal a tudattal ugrottak medencébe a franciák ellen, hogy csak a győzelem garantálja számukra az első pozíciót. A tét eleinte rá is nyomta bélyegét a házigazda teljesítményére, ám a második negyedben elsősorban remek csapatjátékának és kimagasló védekezésének köszönhetően a magyar bajnok 8:4-es előnyt szerzett. A franciák a nagyszünetet követően újra erőre kaptak, a 3:1-re megnyert játékrész viszont csak a különbség csökkentéséhez volt elegendő – a Fradi a hajrát rutinosan hozta, s végül két góllal nyert.

Az A csoport küzdelmeit tegnap bonyolították le, a már biztos továbbjutók, a Pro Recco és a Novi Beograd Olaszországban ugyancsak a csoportelsőségért csatázott. A négyes döntőt június 5. és 7. között rendezik.

Eredmények, B csoport, negyeddöntő, 6. forduló: Olmipiakosz–Brescia 17:12, FTC–Barceloneta 13:11. A végeredmény: 1. FTC 14, 2. Olimpiakosz 13, 3. Barceloneta 7, 4. Brescia 0 pont.

Nyitókép: Máltai jegy a kézben (Fotó: facebook.com/fradivizilabda)