2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Negyedszer bajnok a Vojvodina

Zsinórban negyedik bajnoki címét szerezte meg a Vojvodina női csapata miután a döntő második mérkőzésén is megverte a Crvena zvezdát. A székvárosiak egy 4:0-s sorozattal nyitottak, így gyakorlatilag már az első negyedben nyilvánvalóvá vált, hogy a bajnoki titulus az idén sem cserél gazdát. Slađana Drezgić együttese a folytatásban rutinosan őrizte előnyét, a záróetapra 11:7-es újvidéki vezetés mellett fordultak rá a felek. A belgrádiak az utolsó játékrészben egy rohammal még 11:10-re zárkóztak, ám a vendéglátó a hajrára újfent ritmust váltott és két sikeres támadással végérvényesen eldöntötte a találkozót. A Zenta pénteken hazai medencében 16 órakor a Spartacust fogadja, a szabadkaiak az első meccsen nyertek, ha a Tisza-parti meccset is behúzzák, akkor az övék az ötödik hely.

A férfi BL-ben a Novi Beograd a hazai vereség után idegenben sem bírt a Pro Reccoval. Az olasz sztárcsapat a negyeddöntős csoportkör utolsó fordulójában is magabiztosan verte Gocićékat. A Recco végig diktálta az iramot, elsősorban a második és a harmadik negyedben játszott jobban a szerbeknél. A hazaiaknál Canella 5, a vendégeknél Granados 3 góllal bizonyult a legeredményesebbnek. A Novi Beograd ezzel a vereséggel a második helyen zárt, így az elődöntőben a Ferencvárossal csatázhat. A másik ágon Pro Recco–Olimpiakosz mérkőzést rendeznek, a Final Fourt-t június 5-én és 6-án játsszák.

Eredmények, női I. liga, döntő, 2. mérkőzés: Vojvodina–Crvena zvezda 13:11 (a végeredmény 2:0 a Vojvodinának). Férfi BL, negyeddöntő, A csoport, 6. (utolsó) forduló: Pro Recco–Novi Beograd 15:7, Marseille–Jadran (S) 17:10. A végeredmény: 1. Pro Recco 17, 2. Novi Beograd 13, 3. Marseille 6, 4. Jadran (S) 0 pont.

 

Nyitókép: A Vojvodina negyedszer duplázott, a bajnoki cím mellett a kupagyőztesnek járó trófeát már korábban elhódította (Fotó: facebook.com/vkvojvodinaa)