2024. július 27., szombat
ZENTA

Megalakult a VMETTE

Csütörtök délután Zentán megtartotta alakuló ülését a Vajdasági Magyar Edzők és Testnevelő Tanárok Egyesülete. Ahogy a neve is elárulja, a szervezet a sportklubokban és az iskolákban tevékenykedő szakembereket kívánja egy csokorba gyűjteni.

– Azzal a céllal alakítottuk az egyesületet, hogy segítsük az edzők és testnevelő tanárok munkáját, megfelelő érdekképviseletet biztosítsunk számukra. A szervezet létrehozásának jelentősége a sport fejlődése szempontjából sem elhanyagolható, szeretnénk, ha segítségével minél több helyre eljuttathatnánk a sportolás lehetőségét, ha összefogásunk eredményeként egyre több vajdasági magyar gyerek kezdene el mozogni. A jövőben hazai és külföldi szakemberek bevonásával továbbképzésekkel kívánjuk támogatni tagjaink fejlődését – mondta az ülés kapcsán Szegedinszki Igor, a Vajdasági Magyar Edzők és Testnevelő Tanárok Egyesületének frissen megválasztott elnöke. Hozzátette, a szervezet az élsport mellett a rekreatív sportolókat sem kívánja elhanyagolni vagy kizárni.

Számos vajdasági szakember rendelkezik már hasonló egyesülettel – köztük az orvosok és fogorvosok, jogászok vagy épp az állatorvosok –, Szegedinszkiéknek is a már meglevő egyesületek adták az ötletet. A szervezet két alelnököt választott alakuló ülésén, a testnevelő tanárok érdekeit Halasi Szabolcs, az edzőkét pedig Fehér Csaba képviseli majd a testületen belül.

 

Nyitókép: Az alakuló ülésen több sikeres sportoló is részt vett, akik már belekóstoltak az edzői munkába is (Fotó: Gergely Árpád felvétele)