2024. augusztus 29., csütörtök
SZABADKAI SPORTHÍREK

Hazai és litván győzelem a súlyemelőkupán

A hétvégén a sétaerdei sportcsarnokban 38. alkalommal tartották meg a Szabadka-kupa elnevezésű súlyemelőversenyt, amelyen öt szerbiai csapat mellett egy-egy magyar, horvát, szlovén, román és litván együttes vett részt, egyéniben összesen 65-en léptek pódiumra. Csapatban az Aleksandar Saulić, Mihajlo Šijak, Ördög Iván alkotta Spartacus szerezte meg az első helyet 958 ponttal, második a szlovéniai Domžale 918, harmadik a román Amefa Arad 779 ponttal. A további sorrend: 4. Haladás, 5. Vukovar, 6. Partizan, 7. Radnički (Z).
Egyéniben a 377 pontos litván Stonkus Karolis végzett az első helyen, mindössze 30 ponttal megelőzve Saulićot, harmadik a szlovén Peter Dobnik 344 ponttal. A torna legsikeresebb junior versenyzőjének Šijak bizonyult, a legsikeresebb 17 éven aluli versenyző Ördög lett, a legsikeresebb 15 év alatti súlyemelő díját pedig az aradi Ciharean Razvan vehette át. A tornán a Spartacus tiszteletbeli tagjává választották a szegedi Nagy Pétert, aki Londonban, Rióban és Tokióban is részt vett a nyári olimpián.
A Spartacus kézilabdázói elkezdték a felkészülést a Szuper B ligára, amely a tervek szerint szeptember 21-én rajtol. A játékoskeretben is történtek változások, de korántsem annyira jelentősek, mint a kispadon, ugyanis a csapatot már nem Slaviša Laković, hanem Dragan Sudžum irányítja. A csapat a bajmoki sportcsarnokban készül a pontvadászatra, és bajnoki mérkőzéseit is a Szabadkától 20 kilométerre fekvő településen játssza, ugyanis a szabadkai sétaerdei sportcsarnokban felújítás zajlik, amelyet követően a főpályán csak kosárlabda-mérkőzéseket lehet majd játszani. Az 1. fordulóban a Spartacus a belgrádi Lavovi csapatához utazik.
A zimonyi Mladost feletti győzelemmel kezdték felkészülési mérkőzéseik sorozatát a Spartacus férfi kosárlabdázói. A kék-fehérek három fronton, a hazai bajnokságban, az I. Adriai Ligában és a FIBA Bajnokok Ligájában is szerelnek a 2024/25-ös idényben. A játékoskeretben jelentős változások történtek, ugyanis Filip Barna, William Mosley, Aleksandar Marelja, Dušan Kutlešić, Aleksandar Lazić, Aleksandar Sokolović, Relja Nagulić, Miroslav Bogdanović és Dušan Radosavljević már nem tagja a Spartacusnak, helyettük Matej Rudan (Breogan), Danilo Nikolić (Limoges), Stefan Momirov (Kolosszosz Rodosz), Rasir Bolton (Antwerpen), Kaza Keane (Chemnitz), Devon Daniels (Spojnia) és Dušan Miletić (Śląsk Wrocław) érkezett a kék-fehérekhez. Vladimir Jovanović játékosai először szeptember közepén a BL selejtezőjében lépnek parkettre, ahol ellenfelük a litván Juventus lesz. Az I. Adriai Liga szeptember 20-án rajtol, a Spartacus az első körben a podgoricai Derby vendége lesz, majd a 2. fordulóban, az első hazai találkozón a belgrádi Partizan érkezik Szabadkára.

Nyitókép: A Szabadka-kupa résztvevői / forrás: Spartacus Súlyemelőklub