2024. július 16., kedd
XIX. VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST

Milák úton az újabb cím felé

A hétfő délelőtti programban az úszás előfutamai voltak terítéken, ám Milák Kristóf első egyéni szereplése így is nagy érdeklődésre tartott számot a Duna Arénában. A 200 méteres pillangóúszás uralkodó olimpiai, világbajnoka és világcsúcstartója természetesen most is a szám fő esélyese, s a medenceparton már arról suttognak, a remek formájából kiindulva akár az 1:50,73-as csúcsának megjavítására is lehet esélye. Az előfutamban azonban még nem kellett kiúsznia magát, 1:54,10-zel is a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe, amelynek tizenhat fős mezőnyébe nyolcadikként Kenderesi Tamás is kvalifikálta magát. A szerb Velimir Stjepanović a 26. helyen rangsorolt, így nem folytathatja. Egy komoly ellenfél viszont már biztosan hiányozni fog, a dél-afrikai Chad Le Clos rosszullét miatt nem állt oda a reggeli rajtkőre.

Milák Kristóftól még biztosan nem a legjobb formát láthattuk (Fotó: MTI)

Milák Kristóftól még biztosan nem a legjobb formát láthattuk (Fotó: MTI)

Mindössze hat századdal maradt le az előfutamból való továbbjutásról 200 méter gyorson a 16 éves Pádár Nikolett, míg a hozzá hasonlóan világbajnoki újonc Gál Olivér 50 m mellen, Kalmár Ákos pedig 800 m gyorson fejezte be a versenyt az első fordulóban.
Az esti úszódöntők előtti egyetlen éremosztót műúszásban rendezték, ahol az egy férfi és egy nő által alkotott párosok technikai számában olasz győzelem született.

Eredmények, műúszás, vegyes páros technikai: 1. Misini, Ruggiero (olasz) 89,2 pont, 2. T. Szato, J. Szato (japán) 86,5, 3. H. Si, J. Zsang (kínai) 86,4.