2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Szerb rangadóval rajtolt a BL

Tíz nappal a Szuperligában játszott mérkőzésük után a Bajnokok Ligája első fordulójában ismét szemtől szembe került egymással a szerb élvonal két sztárcsapata, a Novi Beograd és a Radnički. A találkozóra ezúttal is a fővárosban került sor, és most is ott maradt a győzelem. Bár az első két gólt a kragujevaciak szerezték, még az első negyedben jött az egyenlítés, s a két csapat küzdelme a félidőig kiegyenlített maradt. A harmadik játékrészben azonban a Radnički támadójátéka csődöt mondott, ezalatt pedig a belgrádiak egy 4:0-t írhattak fel a kijelzőre. Több mint tíz perc telt el, mire a vendégek ismét be tudtak találni a hálóba, ekkor viszont már késő volt, a Novi Beograd hat góllal nyert a csoportkör nyitányán. A sikerből oroszlánrészt vállalt az öt kísérletből ötször eredményes Nikola Jakšić.

Az Olimpiakosz és a Tbiliszi, valamint a Barceloneta és a Split mérkőzése is nagyarányú hazai sikerrel zárult, a Brescia és a Ferencváros küzdelme azonban a 8:8-as végeredményével egyértelműen az A csoport legizgalmasabb összecsapása lett. A két csapat legutóbb júniusban, az előző BL-kiírás elődöntőjében találkozott, amit a magyarok 14:12-re hoztak le. A nyáron mindkét oldal keretében számos változás történt – például Nemanja Ubović, aki korábban a Bresciában is lehúzott két szezont, immár a magyarok oldalát erősítette –, a feszültség szintje azonban változatlan maradt. Az olaszok egy pillanatig sem vezettek a mérkőzésen, ám két gólnál többre nem is engedték eltávolodni az ellenfelet. A végeredmény már két és fél perccel a lefújás előtt kialakult, a védelem ugyanis mindkét oldalon jól dolgozott. Az utolsó támadás a magyaroké volt, ám emberelőnyben Vámos Márton kapufát dobott – igazságos és méltó lezárását adva egy olyan meccsnek, amelyen létszámfölényben mindkét csapat rémesen játszott (4/14 és 2/11 gólra váltott emberelőny).

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Brescia–Ferencváros 8:8, Olimpiakosz–Tbiliszi 20:9, Barceloneta–Split 11:6, Novi Beograd–Radnički 16:10.