2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Három meccsből egy pont

Két szerb–magyar találkozót is hozott a férfi BL 2. fordulója. A Ferencváros Kragujevacra utazott, ahol az első három negyedben még kiegyenlítetten zajlott a csata, a végjátékban azonban egy kihasznált emberelőny, egy tízméteres Varga Dénes-találat és egy büntető után a magyarok előnye pillanatok alatt négygólosra hízott. A Radnički helyzete még azzal együtt is kilátástalannak tűnt, hogy ekkor megtörte közel tízperces gól nélküli időszakát. Az utolsó két percen belül járva azonban beindult a szerb henger, Miloš Miličić egy és Miloš Ćuk két gyors találata döntetlenre mentette a találkozót a hazaiak számára.

A B csoportban a C. zvezdának is egy Radnički-féle feltámadásra lett volna szüksége négygólos hátrányból az újbudai OSC ellen, itt azonban a meccs korábbi képe nem szolgáltatott alapot ehhez: a belgrádiak az első negyedet gól nélkül zárták, a harmadik után 8:4 volt a hátrányuk, s bár a negyedikben meg tudták duplázni találataik számát, az OSC-nek nem esett nehezére megtartani a biztonságos előnyt.

A három szerb csapat egyetlen ponttal abszolválta a fordulót, hiszen a Novi Beograd az Olimpiakosz ellen szenvedett vereséget. Két kör után az A csoportban már csak a görögök, a B-ben pedig a Pro Recco és az OSC veretlen.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Split–Tbiliszi 15:13, Novi Beograd–Olimpiakosz 9:12, Brescia–Barceloneta 14:12, Radnički–Ferencváros 11:11. B csoport: Dubrovnik–Marseille 9:14, Spandau–Hannover 11:11, C. zvezda–OSC 8:11, Pro Recco–Bukarest 23:5.