2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

A férfiválogatott már készül

Nem túl sok pihenőt kaptak a szerbiai férfi pólós válogatottak, Dejan Savić szövetségi kapitány tegnap sorakozót fújt, és három napig a horvát válogatottal edzenek, aminek keretében ma 20 órakor felkészülési meccset játszanak. Miután az olimpia megnyerése után a csapat gerince búcsút intett a válogatottságnak, a kapitány a következő keretet jelölte ki: Branislav Mitrović, Dimitrije Strajo Rističević, Lazar Dobožanov, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Luka Pljevančić, Nikola Jakšić, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Nebojša Toholj, Viktor Rašović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Đorđe Vučinić, Nikola Lukić, Strahinja Rašović, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović, Marko Radulović.
Közben az év végén lejátszották a szerbiai kupadöntőket. A nőknél a papírforma érvényesült, hiszen a több orosz erősítéssel rendelkező Vojvodina kényelmes győzelmet aratott a C. zvezda felett, 18:11 (3:2, 4:3, 5:3, 6:3) volt az eredmény. A mérkőzés jegyzőkönyvéhez hozzátartozik, hogy a belgrádiak 7:7-ig tartották magukat, ám utána percek alatt 15:8-ra elhúztak a székvárosiak, főleg a kiváló napot kifogó Nikolina Travar csapatkapitánynak köszönhetően.

A férfiaknál azonban vaskos meglepetés született, miután a kragujevaci Radnički legyőzte a számos olimpiai és világbajnokkal – meg a világ legjobb 2021-es játékosának megválasztott Dušan Mandićtyal – megtűzdelt Novi Beogradot. A mérkőzés elején semmi jele nem mutatkozott ennek, a belgrádi kirakatcsapat 3:0-ra elhúzott, s a játék képe a második negyedben változott meg, amikor megkezdődött a komolyabb erőpárbaj, és a harmadik negyed végén a kragujevaciak már 9:6-ra vezettek. Végül 11:9-re (2:4, 4:1, 3:1, 2:3) nyertek, ezzel harmadik alkalommal hódították el ezt a serleget.