2024. július 16., kedd
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS

Quintana sokadik újjászületése?

Domináns versenyzéssel húzta be a franciaországi háromnapos Tour des Alpes Maritimes et du Var szakaszversenyt Nairo Quintana. A pályafutása korai szakaszában Giro- és Vuelta-győztes kolumbiai hegyimenő a két hétvégi napon agresszíven támadott, szombaton csak a belga Tim Wellens tartotta vele a lépést, tegnap viszont már senki sem tudott vele menni a lankás utolsó kilométereken, és nagy fölénnyel nyerte meg az etapot, egyúttal az összetettet is.

Az Egyesült Arab Emirátusokban tegnap megkezdődött a szezon első WorldTour viadala, az egyhetes UAE Tour. Az első napot igazi sprinterparádéban Jasper Philipsen nyerte Sam Bennett és Elia Viviani előtt, a legjobb összetettmenők közül itt kezdte meg az idényt a Tour de France-címvédő Tadej Pogačar és Tom Dumoulin.

A magyar profik közül Valter Attila a portugáliai Algarvei Körversenyen vett részt, ahol több szakaszon is komoly munkával tudta segíteni csapatát, a Groupama–FDJ-t. Peák Barnabás a spanyolországi Andalúziai Körversenyen szerepelt, az Intermarché–Wanty–Gobert bringása ugyancsak hasznos tagja volt sorának. Algarvéban Remco Evenepoel, Andalúziában Wout Poels győzött összetettben.

Az olasz prokontinentális Corratec csapat két szerbje, Veljko Stojnić és Dušan Rajović két törökországi egynaposon, a Grand Prix Velo Alanyán és a Grand Prix Justiniano Race-en vett részt a hétvégén.