2024. szeptember 26., csütörtök
VÍZILABDA

Korosztályos Európa-bajnokok a magyar lányok!

Huszonhárom éve nem látott sikert jegyzett a magyar U15-ös lányválogatott a Szentesen rendezett kontinenstornán azzal, hogy megnyerte az utánpótlás-generáció számára kiírt egyik legrangosabb bajnokságot. A Sike József által irányított együttes veretlenül jutott fel a csúcsra, miután a csoportban a görögöket, a horvátokat és az oroszokat győzte le, majd a negyeddöntőben jöttek a hollandok, az elődöntőben ismét a görögök, majd a fináléban újfent Oroszországgal kellett összecsapniuk. Ez a találkozó már jóval kiegyenlítettebb volt, mint a csoportmeccs: az első negyedben az oroszok két góllal elhúztak, innen zárkóztak fel kis lépésekben a magyar lányok, hogy végül 7:6-ra az ő javukra dőljön el a mérkőzés. A döntőben Lendvai Natasa, Tiba Panna és Varró Eszter is kétszer volt eredményes.
A lányok tornájának zárónapján a fiúk U15-ös Európa-bajnoksága is megkezdődött a portugáliai Loulében, ahol a magyarok Horvátország ellen szintén győzelemmel kezdtek.

Eredmények, döntő: Oroszország–Magyarország 6:7. Bronzmérkőzés: Spanyolország–Görögország 9:6. Az 5. helyért: Horvátország–Olaszország 10:15. A 7. helyért: Izrael–Hollandia 6:7.