2024. július 16., kedd
ATLÉTIKA – FEDETT PÁLYÁS EB, TORUŃ

Népes magyar, szerény szerb csapat

Négy napon át, azaz csütörtöktől vasárnapig Toruń ad otthont az idei fedett pályás atlétika-Európa-bajnokságnak. A koronavírus-fertőzések miatt a magyar válogatott összetétele keddig képlékeny volt, csak az utazás alkalmával vált véglegessé, hogy a magyar színeket 21 atléta képviseli majd Lengyelországban. Kámán Bálintnak, a magyar szövetség sportszakmai igazgatójának esélylatolgatása szerint négy-öt döntős helyezés várható a válogatottól, és egy-két számban akár éremszerzésre is van kilátás. A dobogóra leginkább az ötpróbázó Krizsán Xéniának van esélye, de az eddigi idény során remeklő 1500-as Szögi István és a nevezési listán előkelő helyen álló sprinter, Boros Bence is okozhat kellemes meglepetést.

A magyar csapat, férfiak: Boros Bence, Illovszky Dominik és Máté Tamás (60 m), Huller Dániel (400 m), Kazi Tamás és Vindics Balázs (800 m), Kiss Gergő Xavér, Pápai Márton és Szögi István (1500 m), Baji Balázs és Szeles Bálint (60 m gát), Jankovics Dániel (magasugrás), Pap Kristóf (távolugrás). Nők: Nguyen Anasztázia (60 m), Nádházy Evelin (400 m), Wagner-Gyürkés Viktória (3000 m), Kerekes Gréta és Kozák Luca (60 m gát), Lesti Diána (távolugrás), Krizsán Xénia és Nemes Rita (ötpróba).

A szerb válogatott jóval szerényebb kerettel, mindössze kilencfős küldöttséggel vág neki a viadalnak. Ivana Španović sajnálatos sérülése és kiesése miatt a csapat legjobbjává Armin Sinančević súlylökő lépett elő. A C. zvezda versenyzője a múlt héten a belgrádi nemzetközi viadal alkalmával 21,25 méterre javította a saját országos csúcsát, az elmúlt versenyeken javuló formát mutatott, szombaton kiderül, ez mire lesz elég.

A szerb csapat, férfiak: Aleksa Kijanović (60 m), Luka Trgovčević (60 m gát), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić (távolugrás), Asmir Kolašinac és Armin Sinančević (súlylökés). Nők: Milana Tirnanić (60 m), Anja Lukić (60 m gát), Maja Ćirić (400 m).