2024. július 28., vasárnap
ASZTALITENISZ

Ismét lesz Korpa-kupa?

A 14 éves fiúk versenyének dobogósai (fotó: Herédi Krisztián)

A 14 éves fiúk versenyének dobogósai (fotó: Herédi Krisztián)

A hétvégén két nap alatt mintegy 160 játékos állt asztalhoz a zentai sportcsarnokban, ahol a Zenta Asztaliteniszklub szervezésében a 14 és a 12 éves korosztálynak is ranglistaversenyt rendeztek, s az ország egyik legsikeresebb klubja szombaton a 10 éveseknek is szervezett egy megmérettetést. A 12 évesek ranglistaversenyét Danilo Popov, a város sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tanácsosa nyitotta meg. A két ranglistaverseny egyértelműen Branko Brstina tanítványának, a szabadkai Aleksandar Ćokićnak sikerült a legjobban, aki a 14 évesek között megnyerte a tornát, a két évvel fiatalabbak között pedig második lett.

„Mindkét nap tíz asztalon zajlottak a küzdelmek, de még így is bőven maradt hely, úgyhogy 14 asztal is kényelmesen elfért volna. Örülünk, hogy a versenyzőktől és az edzőktől is jó visszajelzéseket kaptunk mind a szervezéssel, mind a feltételekkel kapcsolatban. Egy ideje már szóba került, hogy hosszú szünet után ismét megszerveznénk a 90-es években óriási népszerűségnek örvendő nemzetközi korosztályos versenyt, a Korpa-kupát” – értékelt a torna végén Mellik Zoltán, a Zenta edzője.

Eredmények, 14 éves korig (ranglistaverseny), fiúk: 1. Aleksandar Čokić (Spartacus), 2. Vladimir Jovičić (IMT), 3–4. Stefan Lazić (Temerin) és Benkő Ákos (Temerin). Lányok: 1. Danijela Karkušova (Slavija 96 – Antalfalva), 2. Bezzeg Réka (Óbecse), 3–4. Fejős Anna (Magyarkanizsa) és Kovács Katona Lilla (Dombos – Kishegyes).

12 éves korig (ranglistaverseny), fiúk: 1. Zvezdan Grujić (Lav – Jevremovac), 2. Aleksandar Čokić (Spartacus), 3–4. Мateja Šujica (Top Spin-Storek – Kragujevac) és Petar Vidić (Hajduk Veljko). Lányok: 1. Lenka Nikolić (Đurđevgrad), 2. Marina Pinku (Rapid – Temesmiklós), 3–4. Katarina Gvozdenović (Dombos – Kishegyes) és Tamara Turkoanje (Rapid).

10 éves korig, fiúk: Dimitrije Jelikić (Sinđelić – Belgrád), 2. Pavle Ilić (Sinđelić), 3–4. Strahinja Grbin (Sloga – Tiszaszentmiklós) és Nemanja Marković (Spartacus). Lányok: 1. Tijana Tintor (Barajevo), 2. Teodora Golić (Csóka), 3–4. Nina Nikolić (Zenta) és Jana Havela (Dolina – Nagylajosfalva).