2024. július 29., hétfő
ASZTALITENISZ

Banat, Banat, Banat, Banat

Sorozatban negyedik országos csapatbajnoki címét gyűjtötte be a nagybecskereki Banat, miután a férfi-Szuperliga döntőjének második mérkőzésén Požarevacon 4:3-ra nyert a város nevét viselő együttes ellen. A várakozásoknak megfelelően a bánáti csapat sokkal nehezebben nyert idegenben, mint tette azt két nappal korábban, amikor 4:0-ra győzte le ellenfelét.
Nagy Némedi Valentinnek, a Banat legjobbjának, aki 30 győzelemmel és 2 vereséggel fejezte be az idényt, igaza volt, ugyanis a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy párosban is erősek, így ha az utolsó mérkőzés dönt a győztesről, akkor nem lesz gond. Nagybecskereki gond azért volt bőven, amit az is bizonyít, hogy a mérkőzés után Vladimir Marić, a Banat edzője azt mondta, három évet öregedett ezen a találkozón, de megérte. A Požarevac a zentai Vladimir Radonjić remek játékának köszönhetően – aki nem sokat törődött azzal, hogy a következő idényben a Banat játékosa lesz – 2:0-ra és 3:1-re is vezetett, a vendégeknek azonban, elsősorban Nagy Némedi révén, sikerült egyenlíteniük. A párosok küzdelme ugyanúgy kezdődött, mint a mérkőzés, 2:0-s hazai vezetés után azonban a Nagy Némedi/Uroš Gordić kettős egyenlített, majd a döntő játszmát fölényesen, 11:3-ra nyerte meg.

A Banat az idény során így négyszer győzte le a Požarevacot, ebből három alkalommal a požarevaci együttes vezetett 2:0-ra, s valamennyiszer sikerült a fordítás a bánáti csapatnak, amely veretlenül nyerte meg az országos bajnokságot, s amelyből az idény végén távozik Boris Mihailović, aki Németországban folytatja pályafutását.


A bajnokság végeredménye: 1. Banat (Nagy Némedi Valentin, Uroš Gordić, Ilija Majstorović, Boris Mihailović, edző: Vladimir Marić), 2. Požarevac (Dragan Klajić, Vladimir Radonjić, Branislav Đan, Petar Davidović), 3–4. Partizan és C. zvezda.

Férfi Szuperliga, döntő, második mérkőzés: Požarevac–Banat 3:4 (Radonjić–Gordić 3:2, Đan–Majstorović 3:0, Klajić–Nagy Némedi 1:3, Radonjić–Majstorović 3:0, Klajić–Gordić 1:3, Đan–Nagy Némedi 0:3, Radonjić/Klajić–Gordić/Nagy Némedi 2:3) – a Banat nyerte a párharcot és az országos bajnokságot.

Harmadik meccs vagy bajnokavatás?

Az Újvidéki SPENS asztalitenisz-termében pénteken 17 órai kezdettel rendezik a női Szuperliga döntőjének második mérkőzését. Az első találkozón az alapszakasz győztese, a Novi Sad (Fenyvesi Anna Zsófia, Truzsinszki Viktória, Anđelija Ratić, Aleksandra Savić) 4:1-es vereséget szenvedett a Radnički (Aleksandra Radonjić, Barna Blanka, Anelia Lupulescu, Mijatov Dávidházi Zita) ellen, amely, ha pénteken nyer, a klub története során először lesz bajnok. Amennyiben a pénteki találkozó a Novi Sad győzelmével ér véget, úgy a harmadik mérkőzés (vasárnap, 17 óra, SPENS) dönt a bajnoki címről. Az első mérkőzésen bokasérülést szenvedett Barna játéka szinte biztosra vehető a visszavágón.