2024. július 29., hétfő
ASZTALITENISZ

Sikeres magyarkanizsai őszi idény

Eredményes évet zárt a magyarkanizsai Kanizsa Asztaliteniszklub, hiszen a női és a férficsapat is magasabb rangú ligában, a II. liga északi csoportjában kezdte meg az szezont, s az őszi idény végén a nők a hatodik, a férfiak pedig az ötödik helyet szerezték meg.

A Kanizsa női csapatának eredményei: Dózsa (Székelykeve)–Kanizsa 4:3, Kanizsa–NS 2011 (Újvidék) 0:4, Slavija '96 (Antalfalva)–Kanizsa 4:1, Kanizsa–Egység (Újvidék) 4:2, Topolya II–Kanizsa 4:2, Kanizsa–Bácska (Szilberek) 4:3, Temerin–Kanizsa 1:4, Tornádó (Magyarszentmihály)–Kanizsa 4:3, Kanizsa–Zmajevo (Ókér) 1:4. A II. női liga északi csoportjának sorrendje: 1. NS 2011 18 pont, 2. Zmajevo 14, 3. Topolya 14, 4. Slavija ' 96 14, 5. Dózsa 10, 6. Kanizsa 6, 7. Egység 6, 8. Bácska 4, 9. Tornádó 4, 10. Temerin 0 pont.

A Kanizsa férficsapatának eredményei: Unirea (Újozora)–Kanizsa 4:1, Kanizsa–Egység (Újvidék) 4:3, Zmajevo (Ókér)–Kanizsa 3:4, Roham (Magyarcsernye)–Kanizsa 4:2, Kanizsa–Čelarevo (Dunacséb) 4:3, ŽAK (Zombor)–Kanizsa 3:4, Kanizsa–Topolya 2:4, Vojvodina (Bácsföldvár)–Kanizsa 4:0, Kanizsa–Spartacus (Torontálvásárhely) 2:4. A II. férfi liga, Északi csoportjának sorrendje: 1. Vojvodina 18 pont, 2. Unirea 14, 3. Topolya 14, 4. Čelarevo 10, 5. Kanizsa 8, 6. ŽAK 8, 7. Zmajevo 6, 8. Spartacus 6, 9. Roham 4, 10. Egység 2 pont.

– Az átigazolási időszakban a férficsapatba sikerült a szabadkai Spartacusból leigazolni a serdülő Bognár Bencét, aki kettős igazolással játszik a csapatunkban. Bognár egy nagyon fiatal tehetséges játékos, aki előtt szép jövő áll, az országos korosztályos ranglistán jelenleg a harmadik helyezett. A női és a férficsapatunk is a II. ligában szerepel a 2014/2015–ös idényben és az őszi idény végén mindkét csapatunk a táblázat középmezőnyében foglal helyet. Mi ezekkel az eredményekkel elégedettek vagyunk, mivel ebben a magasabb ligában is egyenrangúan felvettük a versenyt a legtöbb csapattal. A tavaszi idényben is az a célunk, hogy mindkét csapatunk a középmezőnyben fejezze be a bajnokságot. Mindkét csapatunk nagyon fiatal játékosokból áll, akik munkával és edzéssel még jobb eredményeket érhetnek el a jövőben. A Kanizsa játékosai az egyéni ranglistás tornákon az őszi idény végén szintén szépen teljesítettek. A fiatalabb serdülőlányok korosztályában Fejős Anna a negyedik helyen áll 322 ponttal, amit ha sikerül megtartania tavasszal részt vehet a Top–12 zárótornán. A serdülőlányok korosztályában Fejős Anna jelenleg a tizenhatodik 136 ponttal, Hódi Beatrix a tizennyolcadik 102 ponttal. Egy remek tavaszi hajrával mindketten kiharcolhatják a Top–12 tornán való részvételt. Az ifjúsági korosztályban Miskolci Kristóf a tizenhetedik helyen van 123 ponttal, ami egy jó tavaszi szerepléssel reális esélyt ad a Top–12–be való jutásra is. Az általános iskolák országos bajnokságán csapatunk a második helyen végzett. Ezeknek a jó eredményeknek az eléréséhez nagyban hozzájárult az is, hogy lényegesen megjavultak a munkafeltételek a klubban. A klub munkáját a községi önkormányzat segíti, így sikerült megoldani a nagyterem fűtését, ami lehetővé teszi télen is a több asztalon való edzést és versenyzést. Ki kell emelni még a szülők önzetlen támogatását is, akik nagyban segítik a klub munkáját, különösen a gyerekek utaztatását a különböző versenyekre. A klub jövőbeni feladata több állandó anyagi–pénzügyi támogató biztosítása, akik segítik a zavartalan működését, valamint az edzői szakkáder számának a növelése, mivel jelenleg csak egy szakavatott játékos–edzőnk van Sordje Roland személyében, aki egyedül nem bírja ellátni ezt a feladatot minden korosztályban. Az asztalitenisz-iskola munkájában jelenleg mintegy 27–30 gyerek vesz részt, akik rendszeresen járnak edzésre. Ez a szám változó, mivel vannak lemorzsolódások, de igyekszünk minél több gyereket bevonni az iskola munkájába, mivel ilyen módon tudjuk az utánpótlást biztosítani a klub számára. Az elért eredmények bizakodásra adnak okot, a klubban folyó szakszerű és szorgalmas munka alapján a jövőben még eredményesebb szereplés várható a Kanizsa Asztaliteniszklub versenyzőitől – mondta Szaghmaiszter Antal, az egyesület titkára.