2024. július 29., hétfő
ASZTALITENISZ

Erdélyi – hihetetlen fordulat után – portugál csapatbajnok lett

A papírformának megfelelően, a csókai Erdélyi Annamáriát is soraiba tudó, CTM Mirandela 17-edszer nyerte meg a portugál csapatbajnokságot, miután a döntő első és második mérkőzésén is legyőzte az Ala Nun'Alvares Gondomar együttesét, így 2:0-s összesítéssel megnyerte a két győzelemig tartó párharcot.

A második találkozót a szó legszorosabb értelmében a sírból hoztuk vissza és nyertük meg, hiszen az ellenfél 3:0-ra megnyerte az első két mérkőzést, majd a csapattársam, a kínai Zheng 11:3-ra és 11:4-re elveszítette az első két játszmát Shao Jieni ellen – mondta Erdélyi, aki hozzátette, hogy a klubelnök 0:2-nél azt kérte, legalább egy játszmát nyerjenek a második mérkőzésen. Miután ez sikerült, a Mirandela szárnyakat kapott, s az utolsó két találkozót játszmaveszteség nélkül nyerték meg: Erdélyi összesen 21 pontot veszített 1:2-es meccsállásnál, az utolsó találkozón pedig Zheng háromszor 11:2-re győzte le ellenfelét.

Portugál csapatbajnoki döntő, első mérkőzés: CTM Mirandela–Ala Nun'Alvares Gondomar 3:0 (Xie Juan/Erdélyi–Santos/Jieni 3:2, Zheng–Santos 3:0, Erdélyi–Martins 3:0). Második mérkőzés: Ala Nun'Alvares Gondomar–Mirandela 2:3 (Martins/Jieni–Xie Juan/Erdélyi 3:0, Santos–Fins 3:0, Jieni–Zheng 2:3, Martins–Erdélyi 0:3, Santos–Zheng 0:3).