2024. október 7., hétfő

Az ifi fiúk legyőzték Romániát

ASZTALITENISZ
Jelenet a Vrnjačka Banja-i versenyről

A Vrnjačka Banján tegnap befejeződött korosztályos Balkán-bajnokságon, melyen kilenc ország asztaliteniszezői vettek részt, a csapatverseny során a szerbiai együttesek négy érmet, egy arany- és három ezüstérmet szereztek. A Miloš Đukić vezette ifi fiúk (Búss Imre, Vladimir Radonjić, Bojan Crepulja, Marko Petkov, Dragan Subotić, Kristian Dalea) elsők lettek, miután a döntőben 3:1-re győztek Románia ellen. A másik három válogatott, vagyis az ifi lány, valamint a két serdülő is döntős volt, azonban a fináléban egyik csapat sem tudott nyerni Románia megfelelő korosztályos válogatottja ellen. Az ifi lányok (Tóth Éva, Andrea Todorović, Marija Galonja, Dijana Holok, Anelija Lupulescu, Una Radak) 2:0-ra vezettek, ám végül 3:2-re kikaptak, s ugyanilyen arányban maradtak alul a serdülő fiúk (Nagynémedi Valentin, Boris Mihailović, Ilija Majstorović, Ivor Katić, Saša Dumnić, Dušan Starević) is. A serdülő lányok (Gyurcsik Aliz, Fenyvesi Anna Zsófia, Truzsinszki Viktória, Aleksandra Radonjić, Maksuti Anetta) 3:0-ra veszítettek Románia ellen.

Az ifi fiúk közül egyéniben Vladimir Radonjić, Marko Petkov és Bojan Crepulja is bejutott a négy közé, a lány társaiknál azonban csak a dunacsébi Marija Galonja került az elődöntőbe.

A serdülő fiúknál Boris Mihailović, a lányoknál pedig Gyurcsik Aliz jutott be a négy közé, a fináléba kerülésért azonban mindketten vereséget szenvedtek: Mihailović 4:2-re, Gyurcsik pedig 4:3-ra kapott ki a román Dantól, illetve a szintén román Ciobanutól.

Az ifi fiúknál párosban a fináléba két szerb páros, a Dragan Subotić/Vladimir Radonjić és a Marko Petkov/Bojan Crepulja kettős jutott. A lányoknál a Tóth Éva/Una Radak és a Marija Galonja/Andrea Todorović duó is bronzérmes lett. A serdülő fiúknál a Nagynémedi Valentin/Boris Mihailović páros tegnap az aranyéremért játszott a romániai Dan/Kanabé kettős ellen. A serdülő lányok páros versenyében a Truzsinszki Viktória/Fenyvesi Anna Zsófia és a Maksuti Anetta/Anđelija Ratić duók a dobogó harmadik fokára állhattak fel, míg a Gyurcsik Aliz/Aleksandra Radonjić párosnak az aranyéremért a romániai Szőcs/Ciobanu kettőst kellett legyőznie.

Az ifiknél a vegyes párost a Marko Petkov/Marija Galonja kettős nyerte, amely a döntőben 3:0-ra nyert a Vladimir Radonjić/Anelija Lupulescu páros ellen. A serdülők vegyespáros-versenyét Boris Mihailović és Aleksandra Radonjić nyerték, az Ivor Katić/Anđelija Ratić kettős bronzérmes lett.