2024. október 8., kedd

Vojvodina-győzelem

A női Szuperligában az alapszakasz győztese, az újvidéki Vojvodina az ifi válogatott Andrea Todorović három győzelmének köszönhetően nyert a másik székvárosi csapat, a Novi Sad ellen.

A második mérkőzést kedden rendezik, szintén az újvidéki Sport és Üzletközpont (SPENS) első emeleti termében. A másik elődöntőben, mint arról már beszámoltunk, a Zenta Versecen nyert 6:3-ra, így előnnyel várhatja a szerdán, 17 órakor kezdődő visszavágót, melyen a döntetlen is elegendő a címvédőnek a döntőbe jutáshoz. Nehéz azonban elképzelni, hogy az utóbbi öt év bajnoka saját közönsége előtt, a zentai oroszlánbarlangban, melyben emlékezet óta nem termett babér az ellenfélnek, megelégedne egy 5:5-ös döntetlennel. A Zenta kiváló sorozatot tudhat maga mögött, hiszen a bajnokságban 5:5-öt játszott a Vojvodinával, utána legyőzte a Versecet 6:2-re, majd 6:3-ra. Amennyiben Mellik Zoltán játékosai szerdán kiharcolják a döntőbe jutást, úgy a sorozat folytatódik, s ez azért is fontos, mert a döntő első mérkőzésére, ha a másik ágon a Vojvodina jut a fináléba, Zentán kerülne sor május 27-én kedden.

Női Szuperliga, rájátszás, elődöntő: Újvidék: Novi Sad–Vojvodina 2:6
Részeredmények: Dávidházi/Bosančić–Plavšić/Radak 3:1, Sremčev/Josimov–Todorović/Bogdanović 0:3, Dávidházi–Todorović 1:3, Bosančić–Plavšoć 2:3, Sremčev–Radak 1:3, Josimov–Krsmanović 1:3, Dávidházi–Plavšić 3:1, Bosančić–Todorović 1:3.

Korábban játszották: Versec–Zenta 3:6