2024. október 8., kedd

Molnár és Crepulja mindent vitt

A hétvégén Obrenovácon mintegy 100 versenyző részvételével rendezték meg az ifjúsági országos bajnokságot a fiúk és a lányok számára. A versenyen két játékos, Bojan Crepulja és Molnár Mónika messze a mezőny fölé nőtt, hiszen mindketten három-három aranyérmet nyertek.

Eredmények, fiúk, egyéni: 1. Bojan Crepulja (C. zvezda), 2. Lorencio Lupulescu (Versec), 3–4. Marko Petkov (Kikinda) és Vladimir Radonjić (Kikinda).

Páros: 1. Bojan Crepulja/Dragan Subotić (C. zvezda), 2. Lorencio Lupulescu/Dario Ardeljan (Versec/IMT), 3–4. Búss Imre/Nikola Popov (Kikinda/Vojvodina) és Marko Petkov/Vladimir Radonjić (Kikinda).

Lányok, egyéni: 1. Molnár Mónika (IMT), 2. Barna Blanka (Dunacséb), 3–4. Andrea Todorović (Vojvodina) és Tóth Éva (Zenta).

Páros: 1. Molnár Mónika/Tóth Éva (IMT/Zenta), 2. Gyurcsik Alíz/Aleksandra Radonjić (Zenta), 3–4. Dijana Holok/Anelija Lupulescu (Banat/Versec) és Andrea Todorović/Una Radak (Vojvodina).

Vegyes páros: 1. Bojan Crepulja/Molnár Mónika (C. zvezda/IMT), 2. Marko Petkov/Barna Blanka (Kikinda/Dunacséb), 3–4. Dragan Subotić/Tóth Éva (C. zvezda/Zenta) és Dario Ardeljan/Andrea Todorović (IMT/Vojvodina).

Harmadik meccs hétfőn, döntő kedden

A férfi Szuperligában még mindig nem tudni, hogy melyik csapat, a C. zvezda vagy a Vojvodina lesz a Partizan ellenfele a döntőben, ugyanis a harmadik mérkőzést csak ma rendezik meg. Mint ismeretes, a múlt hét közepén a C. zvezda Belgrádban megnyerte a második mérkőzést, s egyenlített, ám a harmadik találkozóra nem került sor, mivel a versenybizottság úgy döntött, hogy a C. zvezda terme nem felel meg az előírásoknak. Érdekes, hogy ez a második mérkőzés lejátszása után jutott valakinek eszébe, s nem előtte, vagy pár évvel ezelőtt, ugyanis a C. zvezda 1996. óta játszik abban a teremben! A huzavona vége az lett, hogy végül mégiscsak a C. zvezda termében rendezik meg a mindent eldöntő összecsapást. A Magyar Szó értesülései szerint a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség (SZASZ) vezetői már mindent megtettek volna, hogy mentsék a szituációt, s azt is felajánlották a C. zvezdának, hogy válasszanak Belgrádban egy termet, s annak a bérlését a SZASZ kifizette volna. A belgrádiak választása az Arenára esett, aminek a bérlése csillagászati összegbe kerül, s így maradt a piros-fehérek terme.

A női Szuperligába döntőjébe, mint arról már beszámoltunk, a Vojvodina és a Zenta jutott. Az első mérkőzést kedden, május 27-én 17 órai kezdettel rendezik meg a zentai klubban, ahová a szervezők minden sportrajnongót szeretettel várnak. Szokás szerint a Zenta hívei citromsárga pólóban lesznek majd, s a szurkolói kemény mag már beszerezte a fantasztikus hangulat garantálásához szükséges zenei eszközöket (dob, fütyülők és dudák). Amennyiben az első mérkőzésen valamelyik csapat nyer, úgy annak a két nap múlva esedékes újvidéki visszavágón a döntetlen is elegendő a bajnoki cím megszerzéséhez. Ha két meccs után 1:1 az állás, vagy mindkét találkozó döntetlennel ér véget, úgy a mindent eldöntő harmadik mérkőzés is Újvidéken lesz, szombaton, május 29-én.