2024. október 7., hétfő

Az anyja után a lányát is legyőzte

ASZTALITENISZ
Erdélyi Annamária


A hétvégén Vrnjačka Banján rendezték meg az országos bajnokságot a felnőtteknek, melyet a férfiaknál a belgrádi Marko Jevtović nyert meg, a nőknél pedig a csókai Erdélyi Annamária másodszor lett egyéniben az ország legjobbja, miután a fináléban 4:1-re legyőzte Molnár Mónikát. A legnagyobb meglepetést a két zentai, Gyurcsik Aliz és Aleksandra Radonjić okozták, hiszen a két serdülő bejutott a női párosok döntőjébe, s ott legyőzték a Lupulescu/Holok kettőst.

Gyurcsik és Radonjić az elődöntőben az első helyen kiemelt Molnár/Tápai párost győzték le. A férfiak döntőjében Jevtović egy izgalmas mérkőzésen nyert Pető Zsolt ellen, s ők ketten az egyéni érmeik mellé férfi párosban még egy aranyérmet begyűjtöttek, miután a fináléban nyertek a Széll Zsolt/Pető Zoltán alkotta kettős ellen.

Érdekesség, hogy Erdélyi Annamária amikor először volt országos bajnok, akkor Molnár Mónika édesanyját, Nada Cvetkovićot győzte le.

– Az egyéni döntőre már nagyon fáradt voltam, de sikerült megnyernem a találkozót. Az első játszmát, csakúgy mint a Galonja elleni elődöntőben, elveszítettem, de utána sikerült jobban koncentrálnom – mondta Erdélyi Annamária.

Eredmények, férfiak, egyéni: 1. Marko Jevtović (Holthausen), 2. Pető Zsolt (Plüderhausen), 3–4. Széll Zsolt (BVSC) és Dragan Subotić (STAK). Páros: 1. Marko Jevtović/Pető Zsolt (Holthausen/Plüderhausen), 2. Pető Zoltán/Széll Zsolt (Partizan/), 3–4. Uroš Gordić/Zoran Savić (Vojvodina) és Marko Petkov/Vladimir Radonjić (Kikinda).

Nők, egyéni: 1. Erdélyi Annamária (Mirandela), 2. Molnár Mónika (Duga Resa), 3–4. Tápai Éva (Zenta) és Marija Galonja (Dunacséb). Páros: 1. Gyurcsik Aliz/Aleksandra Radonjić (Zenta/Obilić), 2. Dijana Holok/Anelija Lupulescu (Banat/Obilić), 3–4. Tápai Éva/Molnár Mónika (Zenta/Duga Resa) és Andrea Todorović/Marija Galonja (Vojvodina/Dunacséb).

Vegyes páros: 1. Pető Zsolt/Tápai Éva (Plüderhausen/Zenta), 2. Zoran Savić/Andrea Todorović (Vojvodina), 3–4. Uroš Gordić/Slađana Krsmanović (Vojvodina) és Bojan Crepulja/Molnár Mónika (STAK/Duga Resa).