2024. július 30., kedd

Angola válogatottja Magyarkanizsán

Angola férfikézilabda-válogatottja Magyarkanizsán tíznapos edzőtáborozáson készült fel a január végén kezdődő Afrika-kupára. Angola válogatottja az előkészületek alatt három edzőmérkőzést játszott a magyarkanizsai fürdő sportcsarnokában Líbia válogatottja, a Pick Szeged ifjúsági csapata és a szuperligás szabadkai Spartacus Vojput, egyet pedig Mokrinban a helybeli I. ligás Crvena Zvezda ellen. Angola a négy előkészületi mérkőzésen három győzelmet aratott, és egy mérkőzésen vesztesként távozott a pályáról.

A Magyarkanizsán lejátszott mérkőzések eredményei: Angola–Líbia 29:17 (11:9), Angola–Pick Szeged (ifik) 44:23 (21:12), Angola–Spartacus Vojput 28:32 (14:14).

– Az Afrika-kupán, amelyről három válogatott jut el a világbajnokságra, Angola legnagyobb ellenfelei Tunézia, Egyiptom és Marokkó válogatottjai lesznek. Angola válogatottja 26 fős létszámmal érkezett Magyarkanizsára az edzőtáborba, de már megkötöttük a szerződést a serdülőválogatott edzőtáborozására is, amely február 27-én kezdődik, és tizenöt napos lesz. Az elmúlt időszakban szintén Magyarkanizsán készült az Afrika-kupára Angola női válogatottja is, hat napon keresztül, de ők felkészülési mérkőzéseiket Budapesten játszották. Tavaly szintén Magyarkanizsán készült a világbajnokságra Angola ifjúsági, U19-es és U16-os, valamint Bahrein válogatottja is. Ezek a válogatottak abszolút profi csapatok, így is viszonyulnak mindenhez, és az edzőtáborok minden költségét az illető ország kézilabda-szövetsége fedezi. Értesüléseink szerint az itteni szervezéssel, edzési és ellátási feltételekkel maximálisan elégedettek. Ami az edzőmérkőzések megszervezését illeti, nehéz volt ebben az időszakban megfelelő edzőpartnereket találni, mivel a hazai csapataink nemrég kezdték meg a felkészülést a tavaszi idényre. Az idei terveink szerint az országos férfiválogatott két mérkőzést játszik nálunk, valamint az országos női válogatott is fellép Magyarkanizsán. Természetesen készülünk az idei Kanizsa-kupa megszervezésére is, amelyet nagyon magas színvonalúra tervezünk, mivel neves hazai és külföldi klubcsapatok érkezésére számítunk. Ezeknek az edzőtáborozásoknak a megszervezése a sportturizmus kezdetét jelenti Magyarkanizsán. Erről az útról nem akarunk letérni, hanem a jövőben szeretnénk továbbfejleszteni és fellendíteni a város és polgárai érdekében – mondta Dukai Ferenc fő szervező.