2024. július 30., kedd
KÉZILABDA

A csoportelsőségért játszik a Győr

A csoportelsőségért játszik a címvédő és már biztos négyes döntős Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, míg az FTC nyolcgólos hátránnyal várja a Viborgot a KEK negyeddöntőjében a hétvégén. A Fehérvárnak nincs félnivalója, miután könnyedén nyert Kolozsváron az EHF Kupában.

A BL-ben a Győr jelenleg egy ponttal vezet a trónkövetelő montenegrói Budućnost Podgorica előtt, a rangadót azonban idegenben kell megvívnia vasárnap. A két együttes február elsejei győri összecsapásán 23:23-as döntetlen született, ebben az idényben ez az egyetlen pontvesztése nemzetközi porondon a magyar bajnoknak. Egy újabb döntetlen jól jönne a Győrnek, mert a zárókörben a pillanatnyilag sereghajtó Larvikot fogadja. A csoportelső a másik kvartett második helyezettjével találkozik május 3-án, a budapesti Final Four elődöntőjében.

A női KEK-ben a 2011-ben és 2012-ben is kupagyőztes FTC 40:32-re kapott ki Viborgban, így a dán csapat kényelmes helyzetben van a szombat esti visszavágó előtt. A zöld-fehér klub vezetői a hétfői meccs után közleményben kértek elnézést a rossz játékért, ugyanakkor a szurkolókat arra kérték, hogy álljanak ki a csapat mellett, mert változatlanul hisznek a továbbjutásban. A párharc győztese minden bizonnyal a Rosztov Donnal találkozik az elődöntőben, miután az oroszok 37:24-re verték a nyolcaddöntőben az Érdet kiejtő német Buxtehudét.

A női EHF Kupában a Fehérvár 28:21-re győzött a kolozsvári Jolidon otthonában, és izgalommentesen várhatja a vasárnapi visszavágót. A párharc továbbjutója az elődöntőben az orosz Dinamo Volgograd és a dán Esbjerg csatájának nyertesével mérkőzik. A volgográdiak 36:30-ra diadalmaskodtak az első felvonásban hazai környezetben.

Női BL: Thüringer–Vardar (szombat, DigiSport 2, 14.55), Budućnost–Győri ETO (vasárnap, DigiSport 1, 19.00).

Női KEK: Ferencváros–Viborg (szombat, DigiSport 1, 20.00)

Női EHF
-kupa: Fehérvár–Kolozsvár (vasárnap, Sport 2, 15.45).