2024. július 30., kedd
KÉZILABDA

A négyes döntő küszöbén

Történelmet írhat a hétvégén a Veszprém és a Szeged férficsapata, ha bejut a Bajnokok Ligája, illetve az EHF-kupa négyes döntőjébe. A veszprémiek még sohasem kerültek be a legrangosabb sorozat 2010 óta létező Final Fourjába, míg az EHF-kupában most lesz a Final Four debütálása.

A magyar bajnok egy hete remek kezdés után végül 28:26-ra nyert a francia PSG otthonában, így igen kedvező helyzetből várhatja a szombati, hazai visszavágót. A találkozó iránt óriási az érdeklődés, és garantált a telt ház. A veszprémiek fogadkoznak, hogy a kétgólos előny nem teszi őket kényelmessé, ugyanakkor a párizsiak arra alapoznának, hogy a pocsék rajt után – átmenetileg – fordítani tudtak, és találtak gyenge pontot a rivális védekezésében.

A Tisza-partiak is jól kezdtek a portugál Sporting csarnokában, ám a vége 29:27-es vereség lett. Ha most jobban figyel a Szeged, akkor érvényre juttathatja a papírformát, és várhatja majd az elődöntő keddi sorsolását és a berlini négyes döntőt.

A hétvége programja, BL, negyeddöntő, visszavágók: Veszprém–PSG (28:26), Vardar Szkopje–Flensburg (22:24), Barcelona–Rhein-Neckar Löwen (31:38), Kiel–Metalurg Szkopje (31:21).

A párharcok győztesei jutnak be a május 31-én és június elsején rendezendő kölni négyes döntőbe.

EHF-kupa, negyeddöntő, visszavágó: Szeged–Sporting (27:29), Lugi–Constanta (21:31), Montpellier–Nantes (26:25).

A párharcok győztesei jutnak be a május 17-én és 18-án rendezendő berlini négyes döntőbe, amelynek már biztos résztvevője a Füchse Berlin.