2024. július 30., kedd
KÉZILABDA

Stanić visszatér a kapuba

Dejan Perić, a szerbiai férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 17 játékost hívott meg a németországi szuperkupa előtti felkészülésre. Perić szeretné, ha a szerb együttes a legerősebb összeállításban lépne pályára a januári Európa-bajnokságon, s két – a válogatottságot lemondó – játékossal is sikerült megegyeznie, hogy ismét magukra öltik a címeres mezt. Előbb Žarko Šešumot beszélte rá, hogy csatlakozzon a válogatotthoz, majd a kapus Darko Stanićtyal is sikerült közös nevezőre jutnia, így a Szerbiában csak „védelmi miniszterként” emlegetett hálóőr is pályára lép a lengyelországi kontinensbajnokságon, amelyet január 15. és 31. között rendeznek. Szerbia az A csoportban szerepel, ahol a házigazda válogatott mellett Franciaország és Macedónia kapott még helyet.

A szerb válogatott kerete a szuperkupára: Miroslav Kocić, Dragan Marjanac, Obrad Ivezić, Ivan Nikčević, Nemanja Ilić, Rastko Stojković, Mijajlo Marsenić, Momir Rnić, Ilija Abutović, Žarko Šešum, Uroš Elezović, Davor Čutura, Nemanja Mladenović, Marko Vujin, Nemanja Zelenović, Darko Đukić, Strahinja Stanković. Tartalékok: Dejan Milosavljević, Filip Marjanović, Bogdan Radivojević, Miloš Orbović, Petar Đorđić, Davor Basarić, Luka Mitrović.

Draško Nenadić és Nenad Vučković sérülés miatt nem szerepelnek egyik listán sem.

A szuperkupán Szerbia először november 6-án Flensburgban lép pályára Szlovénia ellen, másnap Hamburgban Németország lesz az ellenfél, majd november 8-án a Brazília elleni mérkőzéssel fejeződik be a torna.