2024. július 1., hétfő

Elődöntőben a lányok

A magyar női juniorválogatott hosszabbítás után három góllal nyert Izland ellen a szkopjei korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében. A rendes játékidő vége előtt három perccel Szilágyi Zoltán együttese még három góllal vezetett, a végjátékban azonban rengeteget hibáztak a lányok, így az északiak döntetlenre mentettek. A ráadásban a magyarok ismét felülkerekedtek, esélyt sem adtak a riválisnak. A mezőnyből Varga Emília emelkedett ki, aki hat találatot szerzett, míg Csíkos Luca, Farkas Júlia és Csernyánszki Liliána öt-öt góllal járult hozzá a sikerhez. A tegnap esti elődöntőben a viadal során szintén százszázalékos teljesítményt nyújtó Hollandia ellen lépett pályára az alakulat. A másik ágon francia–dán összecsapást rendeztek.

A szerb válogatott 27:26-ra legyőzte Tunéziát az alsóházi rájátszás során, tegnap a 21. helyért játszott Argentínával.

Eredmények, negyeddöntő: Hollandia–Svédország 25:21, Magyarország–Izland 29:29 – hosszabbítás után: 34:31, Franciaország–Svájc 34:26, Portugália–Dánia 22:49.

Sorsoltak a BL-ben

Csütörtökön lebonyolították a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. A Veszprém kedvező nyolcasba került, egyedül a PSG emelkedik ki a csoportból, ám a Szeged korántsem volt ilyen szerencsés. A Tisza-partiak ellenfelei közül három gárda szerepelt az elmúlt idény négyes döntőjében – a Barcelona megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, az Aalborg döntőzött, a Magdeburg pedig a negyedik helyen végzett. Az idei kiírás első fordulóját szeptember 11-én és 12-én rendezik.

Vonatkozó hír, hogy Sterbik Árpád marad a Veszprém kapusedzője, a csapat augusztus 1-jén kezdi meg a közös munkát az új tréner, Xavier Pascual Fuertes vezetésével.

A férfi BL csoportbeosztása, A csoport: Veszprém, Wisła Płock, PSG, Füchse, Fredericia, Sporting, Eurofarm, Dinamo (Bukarest). B csoport: Aalborg, Barcelona, Magdeburg, Kielce, Szeged, Nantes, Zagreb, Kolstad.

A nőknél a B jelű nyolcas tűnik erősebbnek. A Győr már az alapszakasz során megmérkőzik az elmúlt időszak legjobbjaival, hiszen azonos csoportba került a Esbjerggel, a Ludwigsburggal és a Vipersszel is. A Ferencváros legnehezebb ellenfele vélhetően a Metz lesz. A női BL szeptember 7-én rajtol.

A női BL csoportbeosztása, A csoport: FTC, Metz, CSM Bukarest, Krim, Storhamar, Nykøbing, Podravka, Gloria Bistrita-Nasaud. B csoport: Győr, Esbjerg, Ludwigsburg, Vipers, Budućnost, Brest, Rapid, Odense.

Egy magyar az álomcsapatban

Csütörtökön az európai szövetség (EHF) kihirdette az elmúlt szezon álomcsapatait is. A magyar játékosok közül a BL-győztes Győr jobb szélsője, Győri-Lukács Viktória került be a legjobbak közé. A Magyarországon légióskodó játékosok közül a Veszprém francia beállója, Ludovic Fabregas, valamint a Győr norvég irányítója, Stine Oftedal, dán kapusa, Sandra Toft és ugyancsak dán védője, Line Haugsted szerepel a névsorban.

A szezon álomcsapatai, férfiak, balszélső: Emil Jakobsen (Flensburg). Balátlövő: Elohim Prandi (PSG). Irányító: Felix Clarar (Magdeburg). Jobbátlövő: Dika Mem (Barcelona). Jobbszélső: Hans Lindberg (Füchse). Beálló: Ludovic Fabregas (Veszprém). Kapus: Emil Nielsen (Barcelona). Védekező játékos: Magnus Saugstrup (Magdeburg). Nők, balszélső: Chloé Valentini (Metz). Balátlövő: Henny Reistad (Esbjerg). Irányító: Stine Oftedal (Győr). Jobbátlövő: Anna Vjahirjeva (Vipers). Jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (Győr). Beálló: Sarah Bouktit (Metz). Kapus: Sandra Toft (Győr). Védekező játékos: Line Haugsted (Győr).