2024. szeptember 9., hétfő
NŐI BL

Magabiztos magyar rajt

Mindkét magyar együttes győzelemmel kezdte a női Bajnokok Ligája idei kiírását. A címvédő Győr hazai pályán verte meg minimális különbséggel a legutóbb bronzérmes Esbjerget. Per Johansson együttese idegesen kezdett, a lányok sokáig nem találták a tavalyi év legjobbjának választott Henny Reistad játékának ellenszerét. Az első félidő hajrájában Sandra Toft bravúrjaira és a nyáron a kisalföldiekhez szerződő Dione Housheer góljaira (hétből hetes mérleget produkált a szünetig) alapozva aztán ellépett a gárda, és 16:12-es vezetés mellett várhatta a folytatást. A második félidőre jóval hatékonyabbá vált a vendéglátó játéka, az első negyedórát nyolcgólos (21:13) különbséggel zárta. A hajrára azonban alábbhagyott a győri lendület, az utolsó öt percre kétgólosra (27:25) csappant az előny. Az Esbjerg többször is az egyenlítésért támadott, a kulcsmomentumokban azonban a védelem koncentrált maradt, így a Győr otthon tartotta a pontokat.

A Ferencváros ezzel szemben fölényes, kilencgólos győzelmet könyvelt el a Nykøbing ellen. A szoros, 15:14-es zöld-fehér vezetést hozó első fél órát követően a második félidőben a Fradi egy 4:0-s sorozattal adta meg a folytatás alaphangját, majd tovább fokozta az iramot, és az utolsó tíz percnek hétgólos fórral vágott neki. A dánok a végjátékra sem váltak összeszedettebbé, így az FTC gyakorlatilag könnyed győzelmet aratott.

A hétvégi fordulóban a Győr a Ludwigsburghoz látogat, a Ferencváros pedig a Podravkát fogadja.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Gloria–CSM Bukarest 30:26, FTC–Nykøbing 31:22, Podravka–Krim 23:24, Storhamar–Metz 29:29. B csoport: Győr–Esbjerg 28:26, Brest–Vipers 30:27, Rapid–Budućnost 32:27, Odense–Ludwigsburg 28:22.

 

Nyitókép: Az Esbejrg nem adta könnyen a pontokat (Fotó: MTI)