2024. október 9., szerda
NBA

Luka még kényszerpihenőn

A Dallas számára is megkezdődött az elitliga előszezonja, a texasi gárda egy másik nyugati csapattal, a Memphisszel csapott össze hazai környezetben, ám legnagyobb sztárja, Luka Dončić még nem lépett pályára. Az idei szezon – Nikola Jokić mellett – egyik fő MVP-esélyesének kikiáltott szlovén kisebb vádlihúzódással bajlódik, így egyelőre pihenni kényszerült, de a Mavericks és a Grizzlies találkozóján egyébként is javarészt a fiatalok keretbe építése és a lehető legnagyobb számú játékos kipróbálása volt az edzők célja.

Nagy névből és látványos játékból persze így sem volt hiány, például ott volt a kezdőben a Memphis akrobatikus klasszis botrányhőse, Ja Morant, akinek a teljesítményére (és pályán kívüli viselkedésére) idén is sokan kíváncsiak a hosszan lecsengő, 2023-as fegyverügye és eltiltásos büntetése, majd a múlt szezonnak véget vető vállműtéte után. Morant 18 percnyi játékidő alatt beírt 13 pontot és egyebek mellett kiosztott egy elképesztő blokkot, fejét majdnem a palánkba verve… Majd meghúzta a bokáját, így neki is a padra kellett ülnie, bár későbbi nyilatkozata szerint sérülése nem komoly.

NBA, előszezon: New Orleans–Orlando 106:104, Dallas–Memphis 116:121, San Antonio–Oklahoma 107:112, Utah–Houston 122:113. ABA-liga, 3. forduló: Studentski Centar–Zadar 86:62. Az élcsoport: Partizan, Budućnost és Mega 6, Studentski Centar, FMP, Dubai és Igokea 5 pont stb.

 

Nyitókép: Ja Morantnek nincs több pályán kívüli hibázási lehetősége… (Fotó: Beta/AP)