2024. október 16., szerda
NBA

A Joker is munkába állt

Szoros felkészülési mérkőzést veszített a Phoenix ellen a Denver, amelynek soraiban Nikola Jokić klasszis teljesítménnyel rukkolt elő, és egy assziszt híján tripla duplát (21-14-9) jegyzett. A nyugati gárdák melegítő meccsén szoros forgatókönyv alakult, bár a Nuggets a második negyed közepe táján néhányszor tíz pont fölé tornázta előnyét. A Suns azonban fokozatosan visszakapaszkodott, majd a zárónegyedben egy gyors 10:0-s futásnak köszönhetően a maga javára fordította az állást (110:102), a vezetést pedig innen már nem engedte ki a kezéből. A Joker egyébként már többet játszott, mint a korábbi előszezon-találkozókon, hiszen szűk 30 percet parketten töltött, miközben a vendégek részéről sem Kevin Durant, sem Devin Booker, sem Bradley Beal nem játszott.

A Miami New Orleans elleni szoros győzelmén Nikola Jović (3) 12 perces szerepet kapott. Egyébként nem csak Denverben növelték a játékmennyiséget a nagy sztárok esetében, hiszen a Minnesota soraiban például 27 percig ott volt a pályán a vezér Anthony Edwards, aki nem is volt rest, és 31 pontot szórt a New Yorknak, bár a Wolves kikapott a Madison Square Gardenben. Ugyanígy Sacramentóban a center és húzóember Domantas Sabonis (9) is fél órát játszott, de a Kings húsz ponttal kikapott a Portlandtől, míg a Golden State Steph Curry és Draymond Green nélkül is megverte a Detroitot. Kapcsolódó hír, hogy a Philadelphia centere, a 2022/23-as szezon MVP-je, Joel Embiid a bal térdének sérülése miatt biztosan nem lép fel a további egy hétig tartó előszezonban. A kameruni–amerikai klasszis magasember az elmúlt idényben csupán 39 alapszakasz-mérkőzést játszott egészségügyi problémái miatt.

NBA, előszezon: Miami–New Orleans 101:99, New York–Minnesota 115:110, Sacramento–Portland 85:105, Boston–Toronto 115:111, Denver–Phoenix 114:118, Golden State–Detroit 111:93. ABA-liga, 4. forduló: Borac–Dubai 74:87. Az élcsoport: Budućnost, Partizan és Mega 8, Dubai 7 pont stb.

 

Nyitókép: A phoenixi center Mason Plumlee tör kosárra Jokić mellett (Fotó: Beta/AP)