2024. szeptember 3., kedd

Belendültek a magyarok

A „magyar géppuska” Kalasnyikov ellen: Lukács Botond (jobbról) lefogja izraeli ellenfelét (fotó: Dejan Vuković)

A Szabadkán zajló kadétbirkózó-Eb szabadfogású programjának második versenynapja végül mégis szerencsésen alakult a magyarok számára, hiszen a 76 kg-os Lukács Botond révén érem született. A csepeli srác a bronzmeccsen a jó nevű izraeli Kalasnyikovot győzte le 8:5 arányban.

Az ő teljesítményét tegnap még meg is fejelte Szekér Szimonetta (49 kg). A dorogi nagylány előbb olaszt, majd lengyel és orosz ellenfelet győzött le, így a döntőbe jutott, ahol tegnap este a német Riesterer volt az ellenfele.

A szerbiaiak közül Milica Lazić (49 kg) 10:0-s technikai tussal kapott ki az azeri Tumarkanovától, a magyarkanizsai Fábián Anna (56 kg) pedig 4:0-ra veszített az ukrán Lehusa ellen. Sajnos, ahogy a lányok edzője, Igor Frgić még napokkal ezelőtt mondta, sokkal többet nem is lehetett várni tőlük, hiszen összesen kétszer egy hetet tudtak együtt edzeni…

Európa-bajnokok, szabadfogás, 46 kg: Arszen Harutjunjan (örmény). 54 kg: Vazsgen Tevanjan (örmény). 63 kg: Magomed Szurhojev (orosz). 76 kg: Marik Sebzuhov (orosz)… 3. Lukács Botond (magyar). 100 kg: Alimagomed Alihmajev (azeri).