2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Polgár Balkán-bajnok, Fábián ezüstérmes

A törökországi Bursában első ízben rendeztek Balkán-bajnokságot a serdülőknek, amelyen Szerbia válogatottjai kiválóan szerepeltek, hiszen öt éremmel tértek haza a viszontagságos útról (odafelé öt órát, visszafelé pedig tíz (!) órát vesztegeltek a határon, mert az autóbusznak hiányzott egy dokumentuma). A medálok közül a legfényesebbet a zentai Polgár Ákos szerezte, aki a 63 kg-os súlycsoportban nyert, a magyarkanizsai Fábián Anna az 59 kg-os súlycsoportban ezüstérmet vehetett át, klubtársa, Dejan Petrović (50 kg), a zentai Almási Bence (85 kg) és az obrenovaci Aleksandar Pantelić (100 kg) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Nem volt ettől messze az immár zentai színekben versenyző Katona Ádám sem, aki a bronzmeccsen egy hazai versenyzőtől kapott ki, a magyarkanizsai Vrábel Ákos (76 kg) pedig a 7. helyen végzett.

Négy magyarkanizsai érem Szlovéniából

A szlovéniai Muraszombaton megrendezett nemzetközi birkózótornán hét ország (Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Ausztria, Csehország, Szlovákia) birkózói léptek szőnyegre. Ezen az igen erős nemzetközi tornán a magyarkanizsai Potisje versenyzői négy érmet szereztek, és egy ötödik helyezést értek el. Második helyen végzett Rekecki Bálint (48 kg) és Vrábel Áron (54 kg), harmadik helyezést ért el Apró Krisztián (38 kg) és Losonc Szabolcs (58 kg), ötödik lett Mosó Bálint (62 kg).

A hétvégén megkezdődik a II. liga versenysorozata is. A tornarendszerű bajnokság első három fordulóját szombaton rendezik meg Mladenovacon. Ebben a ligában indul a Zenta is, valamint az obrenovaci TENT, a zombori Soko, a belgrádi C. zvezda, a kamenicai Fruškogorac, a mladenovaci Ljubomir Ivanović – Gedža, a botosi Omladinac és a šabaci Vitez. A Zenta ellenfelei ezen a hétvégén a Vitez, a TENT és a Soko lesznek.