2024. október 26., szombat
ÖKÖLVÍVÁS – EURÓPA-BAJNOKSÁG

Nagy Varga Krisztina aranyérmes!

Nagy Varga Krisztina aranyémet szerzett a Szófiában megrendezett Európa-bajnokságon, a szabadkai ökölvívó az U23-asok mezőnyében az 50 kilogrammosok kategóriájában diadalmaskodott. Saša Grdeljević tanítványa magyarországi rivális ellen kezdte menetelését a bolgár fővárosban, a nyitányon Mezei Petrát, majd a következő fordulóban a román Mihaela Badescut múlta felül egyhangú pontozással.

Az elődöntőben törökkel öklözött, a bírók egy összefejelést követően félbeszakították a meccset, addig minden kétséget kizáróan Nagy Varga volt a jobb, a bírók őt hozták ki győztesnek Aleyna Demirkirrel szemben is, így a szabadkai ökölvívó az aranyért meccselhetett. A finálé a vártnál simábban ment Krisztinának, a bírók már a második menetben úgy ítélték meg, hogy ellenfele, a lengyel Natalia Dominika Kuczewska nem folytathatja a küzdelmet. Nagy Varga korábban a belgárdi Eb-n a dobogó második fokára állhatott fel.

A szerb válogatott összesen hét medált szerzett a viadalon. Nagy Varga mellett ugyancsak aranyémres lett a torna legjobbjának megválasztott Sara Ćirković (54 kg), a második helyen végezett Kristina Kuluhova (63 kg), valamit a harmadik helyen zárt Omer Ametović (51 kg), Nazif Sejdi (63,5 kg), Almir Memić (75 kg) és Ahmed Mavrić (80 kg).

 

80 éves a Magyar Szó, Magyar Szó Online kiadás

Nyitókép: Nagy Varga Krisztina nem kímélte ellenfeleit (Fotó: eubcboxing.org)