2024. július 19., péntek
FOCIMIX

Csütörtökön négy év börtönre ítélték, vasárnap kezdő volt

Az olasz bajnokságban a 34. forduló előtt 11. helyen álló Torino sokáig vezetett 1:0-ra a Monza ellen, de végül 1:1-es döntetlennel zárult a találkozó. A végeredménynél talán érdekesebb a vendégeknél kezdőként szereplő, a napokban börtönbüntetésre ítélt, tavaly épp a Torinótól szerződtetett Armando Izzo ügye. A vasárnap délutáni Torino–Monza Serie A-mérkőzés meglehetősen érdekes előtörténetét az adta, hogy csütörtökön az olasz bíróság nem jogerősen ugyan, de négy év börtönbüntetésre ítélte a vendégek háromszoros olasz válogatott védőjét, a 31 éves Armando Izzót, akit a monzaiak ennek ellenére a kezdőcsapatba jelöltek előző csapata ellen. Izzót fogadási csalással és maffiakapcsolatokkal vádolják, az ügy a 2013/2014-es idényre nyúlik vissza, amikor még a másodosztályú Avellino játékosa volt. A vizsgálat 2016-ban kezdődött, de mivel a csütörtöki ítélet nem jogerős, és a Monza továbbra is hisz alapembere ártatlanságában, így végig is játszhatta a vasárnapi találkozót.

Ancelotti és Modrić sorsa is eldőlt a Realnál

A spanyol Király-kupa döntőjét követően Luka Modrić és Eden Hazard saját, míg Florentino Pérez klubelnök a vezetőedző, Carlo Ancelotti jövőjéről beszélt. Utóbbi Ancelottin kívül Vinícius Jr.-ról is szót ejtett: „Nem is akarok arról a témáról hallani, amit a sajtóban lehet olvasni nap mint nap. Ancelotti marad, még egy évig szerződése van. Nagyon elégedettek vagyunk vele, nem is kérdés. Ami Viníciust illeti, jelenleg a posztja legjobbja a világon, meg kell védenünk és becsülnünk az ilyen játékosokat.”

A madridiak aranylabdás középpályása, Modrić annyit mondott a Carrusel Deportivónak: „Egyértelműen az a terv, hogy maradok a Real Madridnál. Ez a klub jelenti számomra az életet!”

Ancelotti és Modrić

Ancelotti és Modrić

A Real kegyvesztett támadója, Eden Hazard is nyilatkozott: „Őszintén, úgy tervezem, hogy a következő idényt is a Real Madridnál töltöm. Ki szeretném használni, hogy van még egy év a szerződésemből.”

Sallainak el kell gondolkodnia

Sallai Roland edzői döntés miatt nem volt a Freiburg keretének tagja a Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felálló Leipzig elleni bajnokin, melyet a Freiburg hazai pályán 1:0-ra elvesztett. A mérkőzés után a Freiburg a Twitter-oldalán világította meg Christian Streich edző döntésének hátterét: Sallainak „gondolkodási szünetként” szolgál ez a kimaradás. Korábban is volt már példa konfliktusra Streich és Sallai között, miután Sallai Roland édesapja, Sallai Tibor úgy nyilatkozott, hogy Streich azért nem játszatja a fiát, mert a magyar válogatott játékosa nyáron Olaszországba igazol.

„Nem ismerem az apját, soha nem is láttam, de nem értem, hogyan helyezheti ekkora nyomás alá Rolandot ilyen furcsa kijelentésekkel. Továbbra is szurkolok Rolandnak, mert láthatóan nagy nyomás nehezedik rá” – fogalmazott korábban az eset kapcsán Streich.