2024. július 16., kedd
SZLOVÁKIA

Botrányos rangadó a MOL Arénában

A szlovák Fortuna Ligában az elmúlt hétvégén rendezték meg a bajnokság csúcsrangadóját, melyen a 2. helyezett DAC együttese az éllovas Slovant fogadta. A vasárnapi derbi előtt a pozsonyiak előnye két pont volt, így a dunaszerdahelyi alakulat egy győzelemmel visszavehette volna a vezetést a táblázaton, és a hátralévő két fordulóban a csallóköziek közel kerülhettek volna fennállásuk első bajnoki címéhez.

A nagy érdeklődéssel várt találkozó ennek megfelelően hazai rohamokkal indult, melyek már az 5. percben góllá értek: a magyar válogatott Kalmár Zsolt beadását a montenegrói válogatott Krstović közelről a léc alá vágta. A bekapott gól után a fővárosiak nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, és a 12. percben már a hazaiak kapujában táncolt a labda, a VAR azonban kezezés miatt jogosan érvénytelenítette a kék mezesek találatát. A félidő hajrájában azután a listavezetőnek egy megpattanó lövéssel mégiscsak összejött az egyenlítés, majd a második játékrész elején a Slovan megfordíthatta volna az állást, a kapufa és Petrás kapus azonban megmentette a hazaiakat az újabb góltól.

Krstović gólja után még nagy volt az öröm a MOL Arénában (Fotó: DAC/Lelkes Ernő)

Krstović gólja után még nagy volt az öröm a MOL Arénában (Fotó: DAC/Lelkes Ernő)

Ezt követően a játékvezető kezdte szép lassan átvenni a főszerepet, Filip Glova ugyanis két esetben is elmulasztott büntetőt ítélni a dunaszerdahelyiek javára. A második esetnél, amikor a pozsonyiak védője, Lovat kézzel ért a labdához a saját tizenhatosán belül, a bíró percekig szemlélte a videobíró felvételeit, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megítélje a jogosnak tűnő büntetőt a DAC javára. A pozsonyi Green (75.) és a DAC-os Ramadan (81.) gyors gólváltása után a bírói ráadásban, 2:2-es állásnál Glova a túloldalon már nem volt ilyen szőrösszívű, és kezezés után VAR nélkül is azonnal befújta a tizenegyest a bajnoki címvédő javára, amiből a Slovan edzőjének fia, ifj. Vladimir Weiss meg is szerezte a győztes találatot a vendégek számára. Az ifjabbik Weiss gólja valószínűleg a bajnoki cím sorsát is eldöntötte, a rekordbajnok pozsonyi klubnak ugyanis két fordulóval a vége előtt öt pontra nőtt az előnye legnagyobb riválisával szemben.

A szlovák válogatott játékosa a gólja után arcátlanul provokálni kezdte a hazai közönséget, ami után elszabadultak az indulatok a pályán is: a két csapat játékosai egymásnak estek, így a 100 percig tartó rangadó utolsó percei már nem a fociról szóltak. A főkolompos Weisst ugyan a játékvezető kiállította, ám az idő rövidsége miatt a DAC már nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel.

Nyitókép: Krstović gólja után még nagy volt az öröm a MOL Arénában (Fotó: DAC/Lelkes Ernő)