2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS

Muslin Ciprus ellen mutatkozik be

Ma 17 órakor Užicén barátságos mérkőzést játszik egymással Szerbia és Ciprus, a találkozón ül először a szerb válogatott kispadján a nemrégiben kinevezett Slavoljub Muslin szövetségi kapitány. Szerbia trénere a szigetország elleni mérkőzés előtt kifejtette, miben látja a siker kulcsát a nyári felkészülési meccseken és az ősszel rajtoló vb-kvalifikáció során: „Három sikertelen selejtezősorozat után jelenleg a legfontosabb dolog az egység. Nem kell bennünket felosztani klubhovatartozás szerint, Szerbia válogatottja mindenekfelett áll, és mindannyiunknak ugyanaz a célja.” A szövetségi kapitány számára a játék képe és az eredmény sem mellékes, hiszen utóbbi a legfontosabb a kívánt hangulat kialakulásához. Elképzeléseit nem részletezte, annyit azonban elárult, hogy az ő keze alatt a nemzeti csapat nem az eddig alkalmazott 4–2–3–1-es formációban lép majd pályára.

Szerbia – és a jogelődök – hétszer mérte össze erejét Ciprussal, és jobbára sikerrel járt, hatszor győzött, és egyszer döntetlent játszott mai riválisával, összesített gólaránya 19:2. Legutóbb 2013 februárjában, Nicosiában, szintén barátságos mérkőzésen 3:1-es szerb győzelem született.

Muslin a találkozón nem számít az izraeli kupadöntőben érdekelt két kapusra, Vladimir Stojkovićra és Predrag Rajkovićra, illetve nem számíthat a sérüléssel bajlódó Ljubomir Fejsára és Nemanja Gudeljre.

A meccs kapcsán megszólalt a csapatkapitány, Branislav Ivanović is, aki osztozik edzője véleményével: „Egységre van szükségünk, hiszen csak közösen érhetünk célt. Együtt kell lélegeznünk. Az előttünk álló három mérkőzés rendkívüli jelentőségű, hogy össze kell szoknunk, magunkévá kell tennünk a kapitány meglátásait, hogy felkészülten várjuk a vb-selejtezőket.” Ahogy a Chelsea labdarúgója is említette, az európai államok szerencsésebb része számára Eb-felkészülést jelentő, május–júniusi időszakban Szerbiának három meccse lesz: a Ciprus elleni az első, május 31-én, Újvidéken Izraellel mérkőzik meg, június 5-én, Monte-Carlóban pedig Oroszország lesz az ellenfele.