2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – NEMZETKÖZI KUPAPOROND

A Fradi a Skënderbeu ellen kezd(het) a BL-ben

A Zvezdának máltai vagy feröeri ellenfele lesz

A magyar és a szerb bajnokcsapat is a második selejtezőkörben kapcsolódik be a Bajnokok Ligája 2016/2017-es idényébe. A Ferencváros az albán Skënderbeu ellen lép pályára, a Crvena zvezda pedig egy első selejtezőkörből érkező ellenfelet kap, a máltai Valletta és a Feröer szigeteki B36 Thórshavn párharcának győztesét. A BL csoportkörébe úgy juthatnak be a csapatok, ha a második után a harmadik selejtezőkört és a rájátszást is sikerrel veszik.

A Fradi ellenfeléről érdemes tudni, hogy korábban bundagyanúba keveredett, amiről a nemzetközi Sportdöntőbíróság július 5-én vagy 6-án hoz ítéletet. Ha kizárják az albán csapatot, Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója szerint a zöld-fehérek játék nélkül juthatnak be a harmadik selejtezőkörbe: „Beszéltem a Skënderbeu és az UEFA képviselőivel, akiktől megtudtam, hogy amennyiben elmarasztalják az albán klubot, úgy játék nélkül megyünk a harmadik fordulóba.”

Az első selejtezőkör párharcait június 28–29-én és július 5–6-án játsszák, a kvalifikáció második fordulójának első meccseit július 12–13-án, a visszavágókat július 19–20-án rendezik meg.

Bajnokok Ligája, a 2. selejtezőkör párosítása: Skënderbeu–Ferencváros, Valletta/B36 Tórshavn–C. zvezda.

Bolgár vagy lengyel rivális a Partizannak

A tegnapi sorsoláson ellenfelet kaptak az Európa-liga 2016/2017-es idényének selejtezőiben érdekelt magyar és szerb együttesek is. A magyar csapatok közül mindegyik az első selejtezőkörben kapcsolódik be a kupasorozatba: a Videoton a moldovai Zaria Balti ellen otthon kezd, a hajdújárási Takács Tamást foglalkoztató Debrecen a San Marinó-i La Florita, az MTK pedig a kazah Aktobe vendégeként lép először pályára. A szerbiai klubcsapatok közül a Partizan a második selejtezőkörben rajtol, ahol a bolgár Szlavija Szófia és a lengyel Zagłębie Lubin párharcának győztese lesz az ellenfele. A második számú európai kupasorozatban a fekete-fehéreken kívül még két szerbiai együttes bizonyíthat: az első selejtezőkörben az újvidéki Vojvodina az európai színtéren debütáló montenegrói Bokelj ellen Kotorban játssza az első meccset, a Čukarički pedig a kazah Ordabasit fogadja.

Az első selejtezőkör meccseit június 30-án és július 7-én játsszák, a kvalifikáció második körére július 14-én és 21-én kerül sor.

Európa-liga, párosítások, 1. selejtezőkör: Bokelj (montenegrói)–Vojvodina, Čukarički–Ordabasi (kazah), Videoton–Zaria Balti (moldovai), La Florita (San Marinó-i)–Debrecen, Aktobe (kazah)–MTK, 2. selejtezőkör: Partizan–Szlavija Szófia (bolgár)/Zagłębie Lubin (lengyel).