2024. szeptember 8., vasárnap
LABDARÚGÁS

Teljesült Sivić vágya

Szerbia–Norvégia a pótselejtezőben

Pénteken délután a svájci Nyonban kisorsolták a 2017-es lengyelországi U21-es Európa-bajnokság pótselejtezőinek párosítását, amelynek értelmében Szerbia Norvégiával, Ausztria pedig Spanyolországgal vív majd párharcot a tornarészvételért. A három lehetséges riválisból talán a legkönnyebbet kapta a szerb együttes, amit alátámaszt az is, hogy Tomislav Sivić, a válogatott kapitánya a sorsolás előtt úgy fogalmazott, hogy mindegyik rivális remek csapat, de ha választhatna, Norvégia lenne az ellenfél. Sivić vágya teljesült, most már tanítványain a sor, hogy sikerrel zárják a párharcot, amelynek első mérkőzését november 7-én játsszák Norvégiában, a visszavágót pedig november 15-én Szerbiában. A következő ifi-Eb-t 2017. június 16-a és 30-a között rendezik meg Lengyelországban, ez lesz az első olyan kontinenstorna az U21-es korosztályban, amelyen 12 csapat szerepel majd. A házigazda mellett a részvételt kivívta a kilenc selejtezőcsoport első helyezettje – Csehország, Olaszország, Macedónia, Portugália, Dánia, Svédország, Németország, Szlovákia és Anglia –, a maradék két helyért pedig a négy legjobb csoportmásodik mérkőzik meg a pótselejtezők során. Szerbia a 2. csoport küzdelmeit zárta a második helyen az olaszok mögött, 23 pontjával és +19-es gólkülönbségével a spanyolok (23 pont, +22-es gólkülönbség) mögött a második legjobb csoportmásodikként került a playoffkörbe.

Novi Pazar–Vojvodina és Voždovac–Spartacus

Péntek délután a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) ópázovai központjában kisorsolták a szerb kupa nyolcaddöntőinek párosítását, amelynek értelmében az újvidéki Vojvodina a Novi Pazarral, a szabadkai Spartacus pedig a Voždovaccal mérkőzik meg a következő körben. Mindkét vajdasági együttes idegenben játssza párharca első meccsét. A nyolcaddöntős párharcokat jövő szerdán, azaz október 26-án rendezik meg, a negyeddöntőkre 2017. április 5-én, az elődöntők első meccseire 2017. április 26-án, visszavágóira 2017. május 10-én, míg a fináléra 2017. május 27-én kerül majd sor.

Szerb kupa, a nyolcaddöntő párosítása: Novi Pazar–Vojvodina, Voždovac–Spartacus, Čukarički–Javor, Mladost (L)–Rad, Jagodina–Borac, Radnik–Sloboda (U), C. zvezda–BSK Borča, Žarkovo–Partizan.