2024. augusztus 1., csütörtök
MAGYAR LABDARÚGÁS

Eltiltások nehezítik a Fradi életét

Három forduló óta nem nyert a bajnokcsapat, az idő a Vasasnak dolgozik

Folytatódott a Ferencváros mélyrepülése az NB I. múlt szombati fordulójában, a bajnoki címvédő sorozatban harmadik bajnokiján maradt nyeretlen, de amíg a Videoton (1:1) és az Újpest (3:3) ellen legalább pontot szerzett, addig a Szombathelyi Haladás ideiglenes, soproni albérletében 2:0-s vereséget szenvedett.

Ezt már a maradék törzsközönség is nehezen viselte el, főleg úgy, hogy a korábban rendszerint simán legyőzött ellenfél végig kézben tartotta a mérkőzést.

Az első 30 percben nyújtott teljesítmény miatt nagyon csalódott vagyok. Nem voltak megnyert párharcaink, mindig egy lépéssel le voltunk maradva, a Haladásban sokkal több tűz volt, mint bennünk. A második félidőben már sokkal jobban játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, de sajnos nem használtunk ki egyet sem. Túl kell lépni ezen a meccsen, és eredményesebbnek kell lennünk” – nyilatkozta Thomas Doll edző, akit a mérkőzés közben elküldött a kispad mellől a játékvezető, míg Michal Nalepa és Emir Dilaver piros lapot kapott. Az MLSZ fegyelmi bizottsága nem is tétlenkedett, mindhárom vétkest eltiltotta egy-egy bajnokiról, így a szombati, Honvéd elleni hazai mérkőzésen edzője és két védője nélkül állhat fel a Fradi.

A kispestiek 1:1-es döntetlent játszottak az Újpesttel, azaz két nyeretlen bajnoki után látogatnak a Groupama Arénába. Az eddigi 200 egymás elleni mérkőzés közül 110-szer a Fradi, 59-szer a Honvéd nyert, 31 meccs pedig döntetlenre végződött. A kispestiek legutóbb 2013 októberében nyertek vendégként, igaz, akkor a Fradi a Puskás Ferenc Stadionban játszotta a mérkőzéseit.

A listavezető Vasas az MTK ellen nyert egy hete, most a Debrecen otthonában kellene csodát tennie, ott, ahol 16 éve tudott legutóbb nyerni, 2005-ben pedig pontot szerezni. Az angyalföldiek munkája egyre inkább beérik, a klubvezetőség részéről Vancsa Miklós ügyvezető igazgató úgy fogalmazott, tudatos irányváltás a klubnál, hogy csakis fiatalokkal dogoznak. „Az idő a Vasasnak dolgozik” – állítja, és ezt a Nagyerdei Stadionban ismét bebizonyíthatja. A DVSC továbbra is csak vegetál, ráadásul az utóbbi két meccsén a Vasast sem tudta legyőzni, így izgalmas mérkőzést ígér a forduló rangadója.

A Videoton meglepetésre kikapott az utolsó helyezett Diósgyőr otthonában, és ha Henning Berg csapata lecsúszna a dobogóról a szezon végén, abban a miskolciaknak nagy szerepük lenne, hiszen az idei két, egymás elleni mérkőzést egyaránt megnyerték. A Vidi most pályaválasztóként a Paks ellen javíthat, a diósgyőriek pedig a hat forduló óta nyeretlen Újpest vendégeként mozdulhatnak el a kiesőzónából.

A lilák egyelőre még a Vasas pályáján fogadják ellenfeleiket, de a hírek szerint október 27-én befejeződnek a Szusza Ferenc Stadion felújítási munkálatai. A tervek szerint már szeptemberben átadták volna a létesítményt, de a hírek szerint statikai problémák merültek fel, így elhúzódott az építkezés.

Az újoncok közül a Mezőkövesd a második helyre fellépett Haladást fogadja, míg a Gyirmót az MTK ellen játszik a kék-fehérek új stadionjában. 

A 13. forduló programja

Október 22., szombat: Videoton–Paks (15.30), MTK–Gyirmót (18 óra), Újpest–Diósgyőr (18 óra), Ferencváros–Honvéd (18 óra), Mezőkövesd–Haladás (18 óra), Debrecen–Vasas (18 óra).