2024. augusztus 2., péntek

Parazsat Lehel!

A telefon, a villany kikapcsolva, és a muzslyai Lehel Labdarúgóklub tovább működik. Megteremtette az alapvető föltételeket az előkészületekre: bemeszelték az öltözőket, van meleg vizes tusoló, fölszerelés is, igaz, szerény mennyiségben, aggregáttal melegítik a vizet, az áramfejlesztő segítségével mossák a fölszerelést, és futballozni akarnak. Találtak sportigazgatót és edzőt is, akik egykori neves Lehel-futballisták lévén a muzslyai foci érdekét előtérbe helyezve díjmentesen végzik a munkájukat.

Július 11-étől hetente három edzést tart a csapat, vasárnaponként edzőmérkőzéseken mérlegelik a tréningek eredményességét. A már említett dátum óta a vasárnaponként lejátszott edzőmeccsek eredményei: Lehel–Lehel-öregfiúk 6:1, Jedinstvo (Écska)–Lehel 1:2, Lehel–Borac (Nagybecskerek) 3:1 és Mladost (Erzsébetlak)–Lehel 2:2.

A fejük felett tornyosuló anyagi és más gondok ellenére készülnek a Nagybecskerek–Szécsány Községi Liga (ami tulajdonképpen az utolsó előtti a rangsorban) 2013/2014-es bajnokságára.

A fiatal muzslyai labdarúgók szavai szerint most van igazán szükség a „Parazsat Lehel” szavakkal szurkoló táborra – mint ahogyan aranykorában biztatta a közönség a Lehelt.