2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Az európai ősz a tét Belgrádban

Jónak mondható eredményt, 0:0-s döntetlent ért a Partizan focicsapata a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első meccsén a bolgár bajnok Ludogorec otthonában, így reménykedve várhatja a mai, belgrádi visszavágót. Ha Marko Nikolić edző kiválasztottjai győzelmet aratnak, mindenképpen biztosítják maguknak, hogy egész ősszel az európai kupaporondon szerepeljenek, elvégre a 3. selejtezőkör nyertesei a BL rájátszásába jutnak, de ha ott vesztenek, akkor az Európa-liga csoportkörében folytathatják a küzdelmet.

A Partizan az utóbbi években nagyrészt elügyetlenkedi a kupasorozat ezen fázisát, elvégre a 3. selejtezőkört mindössze a 2010/2011-es idényben vették sikerrel, akkor a Helsinkit ütötték ki, majd a rájátszásban az Anderlechtet is, amivel történetük során másodszor jutottak be a BL-csoportkörbe. A többi évben viszont az augusztus eleje a csalódásoké volt: 2009-ben az APOEL, 2011-ben a Genk, 2012-ben az AEL, tavaly nyáron pedig a mostani ellenfél jelentette a végállomást. Tavaly a Ludogorec az első meccsen 2:1-re nyert hazai pályán, ezúttal jobb eredményt ért el a Partizan, ennek ellenére jócskán össze kell kapniuk magukat, ha ki szeretnék harcolni a továbbjutást. Nem hajtja a csapat malmára a vizet, hogy a klubban ismét felszínre buktak a problémák, a klub dolgozói sztrájkkal fenyegetőznek, köztük a játékosok is, akik a hírek szerint néhány hónapja nem kaptak fizetést.

Ezek a problémák csak megnehezítik a vezetőedző, Nikolić dolgát, aki ellenben annak örülhet, hogy felépült az első meccsen megsérült játékosa, Danko Lazović, így a tapasztalt csatár bevethető lesz a visszavágón is. A tréner mindenesetre arra számít, hogy tizenegy harcost lát majd fekete-fehérben a pályán: „A sportban nem mindig az nyer, aki több pénzt költött, perdöntő lehet a motiváció és a kitűzött célok megvalósítása iránti vágy. Most a Ludogorec jön a mi házunkba, és hadd gondolkozzanak ők, hogy hogyan fognak ellenállni 11 harcosnak a pályán és 30 000-nek a lelátókon.”